Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Treant Zorggroep en Zorgbelang slaan handen ineen

Bianca Verhoef Fotografie

STADSKANAAL/REGIO – Goede, bereikbare en betaalbare zorg. En zoveel mogelijk inspraak van patiënten en cliënten. Dat is waar Zorgbelang Drenthe, Zorgbelang Groningen en Treant Zorggroep naar streven. Dat gezamenlijke streven hebben ze vandaag vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst.

‘Treant is er voor onze patiënten en cliënten en niet andersom’, aldus Carla van de Wiel, bestuursvoorzitter a.i. van Treant. ‘Daarom werken we al veelvuldig samen met Zorgbelang Drenthe en Zorgbelang Groningen. Deze samenwerkingsovereenkomst is een mooie manier om vast te leggen waar onze 6.500 medewerkers iedere dag voor naar hun werk gaan: de beste zorg leveren die we in huis hebben voor onze patiënten en cliënten.’

Treant Zorggroep biedt ziekenhuiszorg in de regio Stadskanaal en ziekenhuiszorg én wonen en zorg in de regio’s Hoogeveen en Emmen. Dialoog met patiënten en cliënten is belangrijk om te zorgen dat Treant die zorg levert waar de omgeving behoefte aan heeft. Het uitgangspunt van de zorg van Treant is ‘dichtbij als het kan, verder weg als dat nodig is’. Zorgbelang heeft een grote achterban aan zorgvragers en werkt nauw samen met landelijke patiënten- en consumentenorganisaties. Samen met de cliëntenraden van Treant is Zorgbelang een belangrijke samenwerkingspartner in het betrekken van patiënten en cliënten bij de zorg.

Blij met samenwerking
Bestuursvoorzitter Carla van de Wiel is blij met de samenwerking: ‘Wij vinden het belangrijk dat onze patiënten en cliënten meedenken en -beslissen over ons zorgaanbod in de regio. Daar waar mogelijk willen we de kwaliteit van zorg met de inbreng van patiënten en cliënten nog beter maken. Samen met Zorgbelang ontwikkelen we projecten en voeren we activiteiten uit om dit nu en in de toekomst voor elkaar te krijgen.’

Ook Jan van Loenen, bestuurder-directeur van Zorgbelang Drenthe juicht de samenwerking toe: ‘Juist in een plattelandsregio is het belangrijk om kwalitatief goede zorg, ook voor de toekomst, voor alle inwoners beschikbaar te houden. Dichtbij als het kan, verder weg als het moet. Samen met Treant Zorggroep willen wij deze uitdaging, vorm en inhoud geven waarbij het perspectief van mensen met een zorgvraag centraal staat.’

Edwin Klok, directeur-bestuurder van Zorgbelang Groningen vult aan: ‘We zien keer op keer dat ervaringen van zorggebruikers leiden tot echte verbeteringen in de zorg. Patiënten participatie werkt, niet alleen bij kwaliteitsverbetering, maar ook bij het anders organiseren en vernieuwen van de zorg.’

Ingezonden

1 Reactie op “Treant Zorggroep en Zorgbelang slaan handen ineen

  1. Ik ben erg benieuwd hoe zorgbelang Groningen. Een organisatie die in de stad Groningen zit die inspraak vorm gaat geven zodat de regio Stadskanaal wordt gehoord en niet iets wat in de stad Gronjngen speelt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.