Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Veranderingen bij de Drentse Wandel 4-daagse

ODOORN – De Drentse Wandel 4-Daagse wordt dit jaar voor de 29e keer gehouden, van 25 t/m 28 mei. In de afgelopen 29 jaar is er altijd gestart vanuit een grote tent aan de Torenweg in Odoorn. Dit jaar wordt deze traditie doorbroken. Vanwege een slinkend aantal vrijwilligers is ervoor gekozen om te starten vanuit gebouw ’t Klankholt, thuisbasis van muziekvereniging ODO, aan de overkant van de Torenweg. De traditie van een gezellige nazit met live-muziek en een hapje en drankje blijft in ’t Klankholt bestaan.

Op woensdagavond 24 mei start de Drentse Wandel 4-daagse traditioneel met de Kennedymars. Een flinke (nachtelijke) wandeling van 80 km. Om 22:00 zal muziekvereniging ODO deze goed getrainde wandelaars op pad blazen. De Kennedymars kan ook gecombineerd worden met nog 3 dagen 40 km, de zogenaamde Kennedymars Plus.

Vierdaagse

De “gewone” vierdaagse start op donderdag 25 mei. Er kan gekozen worden voor afstanden van 10, 20, 30 en 40 km. Per dag kan er ook tussen de verschillende afstanden gewisseld worden. Zelfs onderweg kan een route worden afgebroken voor een kortere afstand doordat de routes in lussen zijn uitgezet. Onderweg is voldoende gelegenheid om op een terrasje uit te rusten. Een, twee of drie dagen meedoen, kan ook. Voor iedereen die alle 4 dagen meeloopt ligt er op zondag 28 mei een medaille klaar.

Voor de jeugd van de basisscholen is er een eigen 4-daagse. Het thema is “Zuinig op onze natuur”. Een avontuurlijke wandeling met activiteiten onderweg. Voor de jeugdvierdaagse is de route niet uitgeschreven, maar wordt deze iedere dag op een andere manier uitgezet, o.a. met GPS en door middel van foto’s. Dit jaar is er een unieke samenwerking met het bedrijf Eko-tours uit Exloo. Op een van de dagen brengen zij de kinderen terug naar de startlocatie met 100% elektrische jeeps. Bij terugkomst kunnen de kinderen zich nog vermaken op het terrein. De kinderen lopen in groepjes, onder begeleiding van een volwassene, afstanden van 5 of 10 km. Na 4 dagen wandelen is er ook voor hen een mooie medaille. Lijkt 4 dagen wandelen te veel? Probeer dan eerst één, twee of drie dagen mee te doen. “Wij zijn blij dat wij in de afgelopen jaren een steeds groter aantal deelnemers uit het buitenland, met name België, mogen begroeten. Ook zij weten in middels de weg naar ons mooie Drenthe te vinden”, aldus de organisatie.

De vierdaagse wordt gehouden onder auspiciën van de Koninklijke Wandel Bond Nederland. Inschrijven kan iedere dag voorafgaand aan de start in ‘t Klankholt. Voor meer informatie en inschrijfgelden kijk op www.dw4d.nl

[ingezonden persbericht met foto]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*