Direct naar de inhoud.

Karperclinic in vijver Hugo de Grootpark Oude Pekela

  • door:
  • op:
Vissen op karpers. Foto: Herman Alink RTV1

OUDE PEKELA – Zo’n 10 karper vissers, waaronder enkele jongeren, kwamen zaterdagmiddag 13 mei af op een karperclinic. De clinic werd georganiseerd in het recreatiepark aan de Hugo de Grootstraat. Voordat er gevist kon worden werden de groep bijgepraat wat er bij komt kijken om op karpers te vissen.

Vandaag ging het over penvissen en wat je nodig hebt aan kennis over het water, hengel en aas. Maar vooral werd meegegeven ‘geniet van het spelletje’. Penvissen op karper is actief vissen. Je moet de karpers als het ware zoeken. Door het wateroppervlak goed in de gaten te houden en te observeren kun je er eenvoudig achter komen waar de vis zich bevindt.

Vanmiddag scheen de zon en was het een must een polaroidbril te hebben om vooral geen last van de schittering op het water te hebben. Op zonnige dagen bevinden karpers zich vaak in ondiepe gedeeltes van het water, omdat het water hier door de zon wordt opgewarmd. Vandaar gingen de meesten tussen of vlak voor de rietkragen vissen.  Aangeraden is bij deze vorm meerdere voerstekjes te maken en deze vervolgens te bevissen. Het voordeel bij penvissen op karper is dat je weinig nodig hebt aan materialen. Naast de hengel, een schepnet, onthaakmat, wat reservespulletjes zoals haakjes, loodjes en extra dobbers voor als het misgaat. En natuurlijk aas, wat vanmiddag vooral bestond uit hondenbrokken. Het voordeel van de brokken is dat dit blijft drijven op het water en de vis wel wordt gedwongen om naar boven te komen om het op te kunnen eten. Het blijft altijd het spannendst moment wanneer sla je aan, om vervolgens een soort uitputtingsslag aan te gaan met de vis en hem langzaam maar zeker het klaarliggend schepnet in te trekken.

Fotograaf Herman Alink maakte enkele foto’s: KLIK HIER



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal