Direct naar de inhoud.

Benefietconcert voor gedupeerden Julianalaan Veendam

Bezoekers benefietconcert gedupeerden gasexplosie Julianalaan Veendam. Foto: Aat Den Os RTV1

VEENDAM – Een gasexplosie op 19 april jongstleden, boven in een appartementencomplex aan de Julianalaan deed Veendam letterlijk op haar grondvesten trillen. Een enorme ravage was het gevolg en 1 dodelijk slachtoffer viel te betreuren. Veel gezinnen waren door de klap in 1 keer dakloos. In samenspraak met woningcorporatie Acantus  is er intussen voor alle gedupeerden vervangende woonruimte geregeld.

Niet alleen door de gasexplosie, maar ook op sociale media was er een explosie van reacties, verhalen en foto’s. Nu bijna een maand later werd er gisteravond (13 mei) voor de gedupeerden in Wijkcentrum Dukdalf een benefietconcert georganiseerd door minimahulp Wildervank/Veendam. Eerder al heeft deze stichting  een inzamelingsactie op touw gezet voor onder ander kleding en ander noodzakelijke behoeften.

De verwachting aan bezoekers voor het benefietconcert was groot maar het aantal bleef steken op zo’n 50 personen. Het avondvullend programma werd gesteund door diverse lokale zangers en zangeressen, die belangeloos optraden. De avond werd geopend door een minuut stilte en met een ode aan de gedupeerden. Een lied geschreven door Henk Puister en gezongen door Krzysztof Groen. Zie hier filmpje van Aat Den Os

Het was een avondvullend programma met lokale zangers en zangeressen die belangeloos optraden tijdens deze benefiet. Wat de avond heeft aan geld heeft opgebracht is nog niet bekend. Bijgaande foto is gemaakt door Aat Den Os.

Zie ook een eerder artikel op deze site van Peter Panneman. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-