Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Publiek genoot van TöRF in schildersatelier Geert Schreuder

Foto: Geert Schreuder

ONSTWEDDE – Zondagmiddag 14 mei vond in het schildersatelier van Geert Schreuder aan de Esweg  een concert plaats met de Groninger folkband TöRF. Het aanwezige publiek genoot van de muziek en de ‘conferences’ tussendoor van Henk Scholte en violist Marius Greiner.

TöRF bestaat al sinds de jaren 70 en brengt Groningstalige volksmuziek, traditionele nummers en nieuw werk vaak op teksten van bekende groninger dichters ( Simon van Wattum, Jan Boer etc) Frontman Henk Scholte is ook bekend van RadioNoord met het programma ‘2 deuntjes veur ain cent’. Verder bestaat Torf uit: Geert Ridderbos, Jos Kwakman, Flip Rodenburg en Eddy de Jonge.

De ‘Esway Atelier Concerten’ worden een aantal keren per jaar georganiseerd en worden altijd goed bezocht. Er treden singer-songwriters, Folk, Blues en Country artiesten op en allerlei muziek stromingen daar tussenin. Zowel Engelstalig, Nederlands en Gronings. En alle andere talen die zich eventueel nog meer voordoen.

Het eerstvolgend concert is op 9 juli met de Utrechtse groep de ‘Rafael Hekker Band ‘

Tekst en foto ingezonden door Geert Schreuder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.