Direct naar de inhoud.

Auto´s, motoren en brommers vernielen nieuwe fietscrossbaan

  • door:
  • op:
Auto´s, motoren en brommers vernielen nieuwe fietscrossbaan in Nieuwe Pekela. Foto: Herman Alink

Nieuwe Pekela – In 2016 werd door een groep burgers uit Nieuwe Pekela besloten het braakliggend terrein, waar eerder in 2010 een fietscrossbaan was aangelegd weer nieuw leven in te blazen. De baan was overwoekerd door hoog gras, struiken en bomen. Inmiddels is met hulp van vele vrijwilligers, de gemeente Pekela en zandbedrijf van der Velde BV de baan ontdaan van het groen, nieuw zand op het gehele traject van 200 meter lang en 3 meter breed en met shovels diverse zandheuvels geplaatst. Er is nog veel werk te verzetten en het is nog de vraag of men het haalt om voor de zomervakantie alles in gereedheid te hebben maar Jan Zuur en zijn vrijwilligers zetten alles op alles.

Op dit moment overheerst boosheid, teleurstelling en emotie bij deze groep burgers, nu is gebleken dat auto’s, motoren en brommers het terrein gebruikten om te crossen. De baan is volledig vernield. De noodzaak om het terrein te omheinen wordt hiermee zeer dringend gewenst om verder misbruik van de baan te voorkomen.

Telefonisch onderhoud met wethouder Jaap van Mannekes.
Wethouder Jaap van Mannekes van de gemeente Pekela is hierover zeer ontstemd omdat de gemeente dit prachtige burgerinitiatief omarmt. Extra irritant is het voor de groep vrijwilligers onder leiding van Jan Zuur die hun uiterste best doen om de fietscrossbaan voor de zomervakantie klaar te krijgen. Van Mannekes zal dan ook volgende week samen met Jan Zuur bekijken op welke manier de gemeente het terrein kan beschermen tegen het huidige misbruik. Hekken en/of betonblokken of andere zaken die nodig zijn. Dit kunnen we niet tolereren, aldus de wethouder. Wel is direct besloten om het toezicht op het terrein door de gemeentelijke handhavers te verscherpen. Ook zal de politie worden gevraagd dit terrein mee te nemen tijdens hun controle werkzaamheden.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal