Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Toekomst tuinproject Kom in de Kas te Zuidbroek is verzekerd

VEENDAM/PEKELA/ZUIDBROEK – Sinds oktober 2012 huren de gemeenten Veendam en Pekela tuintjes in de kas van Andreas Flowers in Zuidbroek bedoeld voor mensen die een grote afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Het Dagblad van het Noorden schreef maandag 15 mei dat Veendammer PvdA-raadslid Pieta Loots de vrees het geuit, dat door het vertrek van de werkcoach het voortbestaan van het project niet langer zou zijn gewaarborgd. Woensdagavond, 17 mei, heeft Veendammer wethouder Bert Wieringa in onze radiouitzending RTV1 Aktueel het volgende commentaar hierop gegeven:

‘Er is inderdaad door mevr. Loots een vraag gesteld bij de rondvraag in de raadscommissie Samenleving van vorige week, daarop heb ik geantwoord, dat de gemeente weet heeft van de problematiek maar dat we hierover tot nu heel weinig klachten  hebben gehoord. We hebben mevr. Loots toegezegd zoals het hoort, dat we hier nog eens nader op zouden induiken. Dit hebben we inmiddels gedaan. Wat wij met dit project beogen, dat is eigenlijk, dat mensen die een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben om die hetzij een dagbesteding te geven dan wel arbeidsfit te maken. Wat ik wel moet constateren is dat het onderscheid tussen die twee een beetje verwatert is. We hebben de zaak nu eens opnieuw bekeken en in lijn gezet. We gaan het onderscheid tussen dagbesteding dan wel arbeidsfit wat scherper maken, daar hebben we niet een aparte werkcoach voornodig, overigens de coach die wordt bedoeld in het Dagblad was niet in dienst van de gemeente maar was op een andere basis daar gedetacheerd. We hebben nu de opdracht gegeven aan onze eigen mensen, die hen daar plaatsen, om ze te gaan begeleiden. Het project wordt gewoon voortgezet want de gemeente vindt het een belangrijk project juist voor de mensen die aangewezen zijn op een dagbesteding een goede plek te geven en dat lukt heel goed. Achteraf zijn we blij met de vraag van mevr. Loots want dit heeft ons doen besluiten een en ander weer eens aan te scherpen’.

Verder zegt de wethouder nog dat de vraagstelling werd opgepikt door een journalist van het Dagblad van het Noorden en die heeft daar nu een artikel aan gewijd, terwijl het eigenlijk oud nieuws was. Hij zegt het jammer te vinden dat in het stuk niet de reactie van de wethouder werd vermeld.

De uitzending is vanaf volgende week na te luisteren op onze website.

Note van de redactie:
Het verbouwen van de groenten is niet alleen voor eigen gebruik maar ook voor de voedselbanken van Veendam en Pekela. In de vijf jaar zijn inmiddels nu tien mensen doorgestroomd naar een reguliere baan of ander project.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.