Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Ouderenhulp 2.0 van obs Hagenhofschool in finale van Masterclass Ontluikend Ondernemen

STADSKANAAL – Ouderenhulp 2.0 van de leerlingen van obs De Hagenhofschool in Stadskanaal heeft de finale bereikt van de Masterclass Ontluikend Ondernemen. Samen met zes andere teams dingen zij aanstaande woensdag 24 mei mee naar de felbegeerde Enforz Ontluikend Ondernemen Trofee 2017.

 

Masterclass Ontluikend Ondernemen is 2014 in Zaandam gestart. Centraal staat daarbij het stimuleren van ondernemerschap. Het is een landelijk project met nog steeds het zwaartepunt in de Zaanstreek. De Hagenhofschool in Stadskanaal is op dit moment de enige school uit de noordelijke provincies die hieraan meedoet.

 

Onder begeleiding van hun coach Jan Griffioen zijn een aantal  leerlingen van de school bezig geweest met ondernemen. “We zijn heel serieus aan het werk gegaan met het maken van een ondernemersplan voor de twee bedrijven Ouderenhulp 2.0 en Bakker Tijs. Alle zaken die bij het stichten van een bedrijf aan de orde komen, werden behandeld. Verder moest er een pitch worden voorbereid en maakten de leerlingen filmpjes van de twee ondernemingen.”

 

Door een deskundige vakjury werd Ouderenhulp 2.0 samen met zes andere ondernemingen uitgekozen voor de finale op 24 mei in Wormerveer. In de zullen “ontluikende ondernemers” een pitch houden en een presentatie geven. De winnaar krijgt de Enforz Ontluikend Ondernemen trofee 2017.

 

“Het gaat trouwens erg goed met Ouderenhulp 2.0,” vertelt een stralende juf Alette Holtjer. “De nieuwe onderneming heeft het zo druk dat er al een werknemer bij Bakker Tijs vandaan werd gehaald. Hopelijk doen ze het ook zo goed in de finale.”

 

De filmpjes zijn hier te bekijken: http://www.kickofftalent.nl/projecten/

Stemmen voor de publieksprijs kan hier: https://www.survio.com/survey/d/T0C2Z0L8O8F6I1D9R

Geplaatst door

Webmaster RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.