Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Aanpak gevaarlijke kruising in Wildervank

De drukke kruising in Wildervank (F: RTV 1)

WILDERVANK – De gevaarlijke kruising nabij de Coop supermarkt in Wildervank wordt in de toekomst aangepakt. De gemeente Veendam komt echter eerst met tijdelijke maatregelen omdat het aanpakken van de kruising een enorme klus gaat worden. Op het kruispunt Apollolaan- Nijverheidsstraat- Poststraat is regelmatig een aanrijding te betreuren omdat niet duidelijk is wie voorrang heeft. Bovendien is het door de drukte vaak geen doorkomen aan. De afgelopen jaren is door omwonenden en door politieke partijen regelmatig aan de bel getrokken. Uiteindelijk met succes dus.

Tijdelijke oplossing

‘De in het verleden door ons genomen maatregelen hebben blijkbaar onvoldoende effect’, zo schrijft het college van B en W in een brief aan de raadsfracties. ‘Alleen met rigoureuze en relatief grootschalige maatregelen kan er een afdoende oplossing gerealiseerd worden’, staat er verder. ‘Dat is echter niet op korte termijn geregeld.’ En dus worden er eerst tijdelijke oplossingen genomen.

Complex

Het kruispunt is een zogeheten voorrangskruising. Verkeer op de Poststraat-Nijverheidsstraat heeft voorrang op het verkeer dat van de Apollolaan en de C.W. Lubbersstraat komt. De situatie op het kruispunt wordt als complex omschreven. Het is er druk (verkeer dat van de N33 komt, rijdt via de C.W. Lubbersstraat het dorp in). Het is een komen en gaan naar het winkelcentrum met de Coop. Er wordt regelmatig te snel gereden en het is voor veel mensen onduidelijk en onoverzichtelijk wie er precies voorrang heeft. Ter plekke mag er 50 kilometer per uur worden gereden. De voorrang is geregeld met verkeersborden en wegmarkeringen die blijkbaar onvoldoende opvallen. Dat erkennen nu ook B en W.

Lange termijn 

Er zijn verschillende modellen en plannen ontwikkeld. Die zullen binnenkort worden besproken met verschillende betrokken partijen (bewoners, ondernemers en politiek). Het liefst zou het college van B en W ook de verkeerssituatie rond het winkelcentrum bij de plannen betrekken. Ook het aanleggen van een grote rotonde zoals door partij VUK is bepleit, is een optie. In tussentijd onderzoekt de gemeente of er met eenvoudige maatregelen toch een voorlopige verbetering kan worden aangebracht.

(Bron: DvhN)

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.