Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Twintig jaar Nelli Cooman Games in Stadskanaal

STADSKANAAL – Op 23 en 24 juni zijn er de traditionele “Nelli Cooman Games” op de atletiekbaan te Stadskanaal. Op de 23ste zijn er vanaf 18.00 uur de clinics voor jonge atleten onder deskundige leiding. Zo kan er een clinic gevolgd worden op de sprint onder leiding van Nelli Cooman en haar (oud) toptrainer Henk Kraaijenhof.

Oud trainer

Hij was de man die Nelli vele malen begeleide naar grote internationale successen!! Naast de clinic die hij gaat geven houdt hij ’s avonds vanaf ongeveer 20.30 uur een praatje voor atleten, trainers en bestuurders waarbij de ontwikkeling van de atletiek centraal staat. Henk geeft zijn geheel “eigen” visie op de sport situatie in Nederland en zal aangeven waar de kansen liggen voor de atleten, trainers en bestuurders.

Twintig jaren

De stichting Nelli Cooman Games zal op 23 en 24 juni haar 20 jarige bestaan vieren. Een hoogtepuntje in haar geschiedenis. Ook voor Stadskanaal een hoogtepunt want wat is Stadskanaal zonder haar Games, genoemd naar de snelste vrouw van weleer!

Om een en ander luister bij te zetten zijn er op de vrijdagavond clinics met onder andere Henk Kraijenhof, haar toptrainer uit de topjaren. Een man die in het wereldje van de atleten zowel in het verleden als het heden nog steeds baanbrekende ideeën heeft en door de een wordt geliefd en door de andere wordt beschimpt.Feit is, Henk houdt de mensen scherp met zijn visie en zijn denkbeelden. Op die vrijdag avond zal hij naast de clinic een korte lezing geven aan atleten, trainers en bestuurders. Altijd de moeite waard zouden wij zeggen. Kom en overtuig jezelf van deze bevlogen man en zijn ideeën.

en er is meer

Ook de VB (verstandelijk beperkte) atleten komen weer aan de bak voor hun wedstrijden. Een leuk veld, passend bij de NCG, zal zich hier van de beste kant laten zien in een jaar met zowel de regionale Special Olympics als de nationale Olympics. Met andere woorden, schrijf allemaal tijdig in voor deze jubileum editie in het altijd zo goed georganiseerde Stadskanaal.

Inschrijven

Toppers uit het verleden zullen aanwezig zijn, want ooit begonnen zij hun topsportcarrière in Stadskanaal. Natuurlijk draait alles om de “moedersport der sporten” de atletiek. Dus kom naar Stadskanaal! De inschrijving is geopend. Zie hiervoor www.nellicoomangames.nl en klik door naar inschrijven.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.