Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Provincie bepaalt toekomst Veendam Stadskanaal en Pekela

GRONINGEN – De Provincie verwacht nog voor het einde van dit jaar een standpunt in te nemen over de toekomst van de gemeenten Veendam, Pekela en Stadskanaal. Eerder in maart liet de provincie al weten in gesprek te willen gaan met de drie gemeenten. Gedeputeerde Patrick Brouns (CDA) wil graag weten hoe de drie colleges de besluiten van hun gemeenteraden zien. De provincie wil ook weten wat de vervolgstappen zijn.

Veendam

Eind februari dit jaar werd duidelijk dat een herindeling van onderop van de baan is. Een meerderheid van de gemeenteraad van Veendam stemde tegen het herindelingsvoorstel. Stadskanaal en Pekela zagen een herindeling wel zitten om verder te gaan in een Veenkoloniale gemeente. Maar daar hoort natuurlijk ook Veendam bij.

Provincie

Voor de Provincie is het hiermee dus ook nog niet af. De gemeentebesturen hebben onlangs een brief gekregen waarin gevraagd wordt hoe zij denken om te gaan met bovenregionale opgaven rond thema’s als economie en leefbaarheid. De Provincie wil nu voor 1 november dit jaar een antwoord van de drie gemeenten. Daarna bepaalt de Provincie de toekomst van de drie gemeenten hoe nu verder.

Op de drie ‘PSV’ gemeenten na zijn alle overige gemeenten in de provincie inmiddels bezig met de vorming of afronding van een nieuwe gemeente. Gemeente Oldambt was hierin de allereerste die in 2010 is ontstaan uit de gemeenten Scheemda, Winschoten en Reiderland.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.