Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

ChristenUnie Stadskanaal wil aandacht voor eenzaamheid

STADSKANAAL – De ChristenUnie vraagt aandacht voor eenzaamheid onder inwoners in de gemeente Stadskanaal. Aanleiding is het onderzoek van de GGD Gezondheidsprofiel volwassenen uit 2016. Hieruit blijkt dat Stadskanaal het slechtst scoort in de provincie. Tijdens de Algemene Beschouwingen van 12 juni aanstaande dient de ChristenUnie een motie in om de problematiek en mogelijke oplossingen rond eenzaamheid beter in beeld te krijgen.

Problematisch
Eenzaamheid is een steeds groter wordend maatschappelijk probleem. Door de bevolkingssamenstelling in de gemeente Stadskanaal en het langer zelfstandig wonen door ouderen zal de groep eenzame Stadskanaalsters wellicht nog meer stijgen. De gemeente heeft op dit vlak wel een beperkte rol. Maar daarbij ook een stimulerende rol om samen met partners de eenzaamheid onder de inwoners te verminderen.

Onduidelijkheid
Door diverse organisaties is er reeds aandacht voor eenzaamheid. Maar er is nog onvoldoende duidelijk of de gekozen vorm passend en voldoende is. Daarom is de ChristenUnie van mening dat er vroegtijdig gesignaleerd moet worden of er eenzaamheidsproblemen voorkomen, voordat deze problemen onoplosbaar worden.

De raadsfractie van de ChristenUnie in Stadskanaal verzoekt het college dus ook om met een overzicht te komen waaruit de activiteiten blijken die reeds worden uitgevoerd om eenzaamheid tegen te gaan danwel te verminderen. Met in het achterhoofd dat eenzaamheid niet enkel bij ouderen voorkomt. Ook moet er een beter beeld komen van de aard van de problematiek in de gemeente Stadskanaal en welke mogelijkheden verder nog genomen kunnen worden.

RTV1

Raadslid Okko Dijkstra is vrijdagavond 2 juni te gast bij RTV1 actueel. Hij spreekt tussen 18.00 en 19.00 uur met presentator Johannes Veerenhuis over eenzaamheid en armoede in de gemeente Stadskanaal.

 

Bron: CU Stadskanaal

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.