Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Feestelijke afsluiting project “Schoolschrijver” op OBS de Badde (met video)

MUSSELKANAAL – Openbare basisschool “de Badde” in Musselkanaal heeft meegedaan  aan het project “Schoolschrijver”. In samenwerking met Biblionet Groningen is kinderboekenschrijfster Gonneke Huizing een half jaar  schoolschrijver op de school van scholengroep OPRON geweest. Ze heeft daar leuke taallessen aan de leerlingen gegevens.

 

Afgelopen dinsdagavond 30 mei tijdens een feestelijke afsluiting van het project presenteerden de leerlingen de verhalen die ze hadden gemaakt aan hun ouders. Die verhalen kwamen tot stand met hulp van een verhalen machine. Dat is een programma om de fantasie te bevorderen. Die verhalen werden vastgelegd op een IPad.

 

Nadat de ouders het werk van hun kinderen hadden bewonderd, spelen ze samen met hen een kwis met Gonneke als kwismaster.

 

Ter afsluiting liepen de leerlingen, ouders en leerkrachten het gedichtenpad. Langs het kanaal staan daarvoor grote schildersezels. Daarop had Stadskanaalster kunstenares Heleen Wilkens samen met leerlingen zelfgemaakte tekeningen en verhalen geplakt. Daartussen hangen op de bomen ingelijste werkjes van de leerlingen.

 

Als het aan juf Berlinda ligt, krijgt het project zeker een vervolg.

Geplaatst door

Webmaster RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.