Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Landbouwbeurs Vlagtwedde heeft het allemaal

Foto gemaakt door Geert Smit

VLAGTWEDDE – door Jan Johan ten Have – Landbouwbeurs Vlagtwedde is de grootste agrarische vakbeurs en plattelandsbeurs in de open lucht van Noord-Nederland. Deze vindt dit jaar plaats van vrijdag 16 tot en met zondag 18 juni op het Evenemententerrein aan de Onstwedderweg in Vlagtwedde. De beurs presenteert een mooie mix van agrarisch vakmanschap, paardensport, plattelandsleven, gezelligheid en sfeer. Het wordt een supergezellige beurs voor het hele gezin. De organisatie hoopt op zo’n vijftienduizend bezoekers.

De Vlagtwedder Landbouwbeurs vindt plaats op een zeven hectare groot beursterrein. Daar zijn zo’n tweehonderd stands, presentaties en demonstraties te vinden. De nieuwste ontwikkelingen op landbouwgebied nemen een centrale plaats in op de Vlagtwedder Landbouwbeurs. Op de beurs presenteren zich vele specialisten op het gebied van landbouw, tuinbouw, veehouderij, grondverzet, landbouwmechanisatie, loonwerk, transport en overige agrarische dienstverlening. Te zien zijn onder meer de nieuwste technologische snufjes. Ook is er een internationale internetveiling van jonge gebruikte landbouwmachines. Alle te veilen machines zijn op de beurs te bezichtigen. Verder zijn er demonstraties classic tractors, timbersports en woodcarving en mogen bezoekers zelf grondverzetmachines uitproberen.

Plattelandsbeurs
De Vlagtwedder Landbouwbeurs is vooral ook een complete, regionale plattelandsbeurs, waar plattelandsbewoners alles van hun gading vinden op het gebied van buitenleven, tuinieren en het houden van hobbydieren. Op de beurs zijn ook stands en activiteiten speciaal voor vrouwen, onder meer mode en uiterlijke verzorging. Ook voor kinderen is er veel te doen, onder meer een bungee-trampoline, steltenlopende clown, springkussens en ponyrijden. Ook is er de mogelijkheid om even gezellig wat te drinken of lekker wat te eten. Vereniging Het Groninger Paard viert op de beurs haar 35 jarig-bestaan met drie dagen lang doorlopend shows, demonstraties en clinics voor houders van Groninger paarden. Daarnaast is er ringsteken met aangespannen Groninger paarden, waaraan alle bezoekers van de beurs mogen meedoen. Voor kinderen is er een ‘vliegend tapijt’.
De organisatie wil met de beurs de contacten versterken tussen de agrarische sector en de overige plattelandsbewoners. ,,We willen juist een beurs die niet puur zakelijk is’’, vertelt Bert Jan de Groot namens de organisatie. “Het is voor zowel de agrarische sector als plattelandsbewoners uit Vlagtwedde en verre omstreken ook een mooi dagje uit. Het moet een plek zijn waar je contacten legt, maar ook even lekker kunt bijkletsen met bekenden die je tegen het lijf loopt.”

Twee weken eerder
De Vlagtwedder Landbouwbeurs staat dit jaar twee weken eerder op de agenda dan voorheen: in de derde week van juni in plaats van de eerste week van juli. Dat heeft vooral te maken met weersomstandigheden. De Groot: “De laatste jaren hadden wij verschillende keren flink last van een hittegolf. Dan vinden mensen het niet leuk om te komen, terwijl wij juist zo veel mogelijk mensen een leuke dag willen bieden. In juni is de kans op een hittegolf aanzienlijk kleiner. We hopen op goed weer, vele bezoekers en een fantastische sfeer.”

De Vlagtwedder Landbouwbeurs vindt plaats op vrijdag 16 juni van 13.00 tot 22.00 uur, zaterdag 17 juni van 10.00 tot 20.00 uur en zondag 18 juni van 10.00 tot 18.00 uur. De entree bedraagt € 10 voor volwassenen en € 5 voor jongeren van 12 tot 16 jaar. Jongere kinderen mogen gratis mee. Parkeren, toiletten en alle activiteiten zijn inbegrepen bij de entreeprijs. Kijk voor nieuws over de beurs, uitvoerige informatie, fotoreportages en een overzicht van de activiteiten op www.landbouwbeursvlagtwedde.nl.

(ingezonden persbericht en foto)

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.