Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Openbare scholen in Muntendam fuseren op 1 augustus 2018

MUNTENDAM – De openbare basisscholen in Muntendam – Burgemeester Verkruisen (zo’n 180 leerlingen) en Europa (circa 85 leerlingen) – willen met ingang van 1 augustus 2018 fuseren. Zo moet het openbaar onderwijs in het dorp op peil blijven. De leerlingen van Europa worden in de andere school ondergebracht. Hier word(t/en) 1 of meerdere lokalen bijgebouwd. De medewerkers behouden hun baan.
De ouders van de leerlingen van beide scholen zijn gisteravond in 2 aparte sessies door scholengroep Opron, de medezeggenschapsraden en directeuren van de beide scholen bijgepraat over de fusieplannen. Volgens Burgemeester Verkruisen-directeur Eilt Loots reageerden de ouders positief op de plannen.

 

Vragen
Wel hadden ze vragen over het samengaan. “Zo wilden ze weten hoe groot de groepen worden, welke leerkrachten er voor welke klassen komen te staan en welke leermethodes we gaan gebruiken.” Antwoorden kregen de ouders niet. Dat gebeurt de komende maanden.

 

Bijgepraat
Het is de bedoeling dat de scholen de ouders en verzorgers nauw betrekken bij het fusietraject. Ze worden maandelijks voorzien van informatie en indien nodig worden bijeenkomsten gehouden. “Ze mogen ideeën en wensen bij ons aanleveren”, zegt Loots.

 

Medezeggenschapsraad
De medezeggenschapsraden van beide scholen hebben in januari het initiatief genomen voor deze fusie. Een maand later is overlegd met Opron. Alhoewel beide scholen kwalitatief goed presteren, is een fusie onvermijdelijk. Zo moet goed openbaar onderwijs in Muntendam gewaarborgd blijven.

 

Extra lokalen
Hoeveel lokalen worden bij de school aan de Mahatma Gandhiweg geplaatst? Loots: “Dat is afhankelijk van het aantal leerlingen per klas. Ik verwacht dat we hier de komende 5 tot 8 jaar zitten.”

 

Onder 1 dak
De gemeente Menterwolde wil het basisonderwijs in Muntendam (openbaar onderwijs plus de christelijke basisschool De Parel) onderbrengen in 1 gebouw. Dat kan het huidige gemeentehuis worden, maar sloop van dit gemeentehuis en nieuwbouw op deze plek is ook een optie. Het gemeentehuis wordt tot zeker 2020 nog gebruikt door de gemeente Midden-Groningen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.