Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Treant organiseert fiets en valdag in Refaja op 17 juni

Treant Zorggroep

Op zaterdag 17 juni organiseert Treant Zorggroep in ziekenhuislocatie Refaja in Stadskanaal, een fiets- en valdag voor mensen met een heup- en/of knieprothese en andere geïnteresseerde mensen. De bijeenkomst start om 9.30 uur en duurt tot circa 12.00 uur.

Wie deel wil nemen aan de fietsdemonstratie, instructie en valpreventie kan zich tot 9 juni aanmelden via e-mailadres veiligfietsen@treant.nl, onder vermelding van naam, adres, telefoonnummer en aantal personen. Telefonisch aanmelden kan ook: 0599 65 45 15.

De fiets- en valdag start in de Zwartsenbergzaal in Refaja waar dr. Middendorf, orthopeed bij Treant, een inleiding verzorgt over orthopedie en protheses. Ook is er ruimte voor het stellen van vragen. Vervolgens is er een lezing over osteoporose, in de volksmond ook wel botontkalking genoemd. Daarna vertelt een fysiotherapeut over hoe je vallen zoveel mogelijk kunt voorkomen. Fokko Lieben van OIM Orthopedie is aanwezig met preventiemateriaal zoals heupbeschermers. Op fietsen van rijwielhandel Egberts uit Borger kan men oefenen, onder begeleiding van een fysiotherapeut. Zo leren de aanwezigen hoe je veilig op en van de fiets kunt stappen. Ook kunnen mensen hun eigen fiets meenemen. Tevens is er een stand met prothesematerialen en wordt er informatie over voeding gegeven.

Veel orthopedische patiënten zijn bang om te vallen en durven daarom niet meer te fietsen. Juist voor deze mensen is het belangrijk dat zij blijven bewegen. De functie van hun knie en/of heup vaart daar wel bij. Daarnaast is fietsen natuurlijk goed voor de algehele conditie.

Datum en locatie: zaterdag 17 juni, 9.30 tot 12.00 uur (zaal open vanaf 9.00 uur), ziekenhuislocatie Refaja, Boerhaavestraat 1 in Stadskanaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.