Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Concert op 8 juni in Grote Kerk te Wildervank

WILDERVANK – Donderdag 8 juni 2017 wordt er in de Grote Kerk in Wildervank een concert gegeven met medewerking van twee koren. Eén van de koren is het christelijk Groot Gemengd Koor Muntendam – Stadskanaal. Dit koor geniet grote bekendheid in de regio. Het koor staat onder leiding van dirigent Johan W.Pots.

Het andere koor is het Christelijk Reiskoor “Holland Zingt”, een gemengd koor uit de regio Rotterdam, telt ruim 130 leden en staat onder leiding van dirigent Adri Poortvliet.

Reiskoor
Zoals de naam ‘reiskoor’ al aangeeft, maakt Holland Zingt ieder jaar een concertreis. Veelal naar het buitenland en zij zongen al in prachtige kerken en kathedralen in heel Europa. Enkele voorbeelden zijn de Notre Dame te Parijs, De Stephansdom te Wenen, de Matthiaskerk te Boedapest, de St. Vituskathedraal te Praag en de Dom van Berlijn en Keulen. In 2017 blijven zij echter in Nederland en gaan concerten geven met 3 verschillende koren. Op 8 juni dus samen met het Christelijk Groot Gemengd Koor Muntendam – Stadskanaal.

Voor dit concert heeft Holland Zingt ook een aantal solisten uitgenodigd, namelijk sopraan Mirjam Feijer, trompettisten Arjan & Edith Post, organist André van Vliet en pianist Ronald IJmker. Naast hun samenwerking met de koren zijn deze medewerkenden ook solistisch te horen.

De koren treden merendeels afzonderlijk op, maar zullen ook een aantal keren gezamenlijk zingen. Ongeveer 250 zangers zingen samen het “Choral Figuré” in een bewerking van Johan W. Pots, verder ook het graag gehoorde lied “Jacobs ladder” en als slotnummer van de avond het bekende “Dank sei dir, Herr” van G.F. Händel. Uiteraard vermeldt het programma ook enkele keren samenzang. Een avond die u als muziekliefhebber beslist niet mag missen.

Toegang gratis
En om iedereen in de gelegenheid te stellen om dit concert bij te wonen, is de toegang gratis. Bij de uitgang zal er echter een collecte gehouden, voor de kosten van deze avond.

Tijdstip en meer informatie
De kerk is open om 19:00 uur en het concert begint om 19:30 uur. De verwachting is dat het concert omstreeks 21:30 uur is afgelopen. Meer informatie kunt u verkrijgen door te bellen met de voorzitter van Holland Zingt, Leen Koster, telefoon 06-28 571 581 of via email info@hollandzingt.nl.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.