Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Werkzoekenden gratis met de bus naar de Jobmesse Duitsland

GRONINGEN – Wie moeite heeft met het vinden van een baan, kan het eens over de grens proberen. In Duitsland is dringend behoefte aan personeel. UWV en gemeenten in Drenthe en Groningen bieden werkzoekenden de mogelijkheid om gratis met de bus naar de Jobmesse in Lingen te gaan.

De Jobmesse is op 17 en 18 juni 2017. Op deze banenbeurs worden vooral vacatures aangeboden in de techniek, ICT, metaal, elektrotechniek, administratie en verkoop. Voor de laatste 2 beroepen is een goede Duitse taalvaardigheid zeker van belang. De werkzoekende die naar de Jobmesse wil, kan zich aanmelden via info@werkeninduitsland.nl.

Naast de gratis busreis naar de Jobmesse op zaterdag 17 juni ontvangt de werkzoekende ook:

  • Voorlichting op het werkplein in Emmen en Winschoten.
  • Workshop solliciteren in Duitsland.
  • Voorstellen aan Duitse werkgevers die nu op zoek zijn naar kandidaten. Hierin werken gemeenten en UWV samen met de Agentur für Arbeit.

Over werken in Duitsland

Wie interesse heeft om over de grens te werken, kan ook op de website www.werkeninDuitsland.nl kijken. Hierop staat alle informatie rond solliciteren, voorlichting en het sociale stelsel in Duitsland op een rijtje. Naast ervaringsverhalen en een handige agenda met activiteiten, biedt het per fase een duidelijk overzicht van de te nemen stappen. Ook zijn er handige tools ontwikkeld die het de werkzoekenden allemaal nog wat makkelijker moeten maken: een vertaalservice, een sjabloon om cv’s te maken, een rekenmodule om het loon te vergelijken en recentelijk is er zelfs een taaltraining aan toegevoegd.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.