Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Tuin en kunst tijdens `Westerwolde rijgt`

Westerwolde rijgt!

OOST GRONINGEN – Het is bijna zover. Van 16 t/m 25 juni openen 19 tuinen en 4 bijzondere locaties tien dagen hun tuinhekken en deuren voor de vierde editie van Westerwolde rijgt! Er is een uitgebreid muziekprogramma en een groene en kunstzinnige FAIR.

Alle tuineigenaren hebben kunstenaars uitgenodigd om in hun tuin te exposeren. De tuinen zelf zijn stuk voor stuk het bezoeken waard en allemaal anders. Van klein en knus, tot parkachtig en landelijk. Geniet van keramiek, glaskunst, LandArt, textiel- of schilderkunst, schuif aan bij verhalen-vertellers of laat je rondleiden door een danseres of clown.

Locaties
Er hebben zich weer vier bijzondere locaties aangesloten. Museum de Oude Wolden, de Burcht in Wedde en Gasterij Natuurlijk Smeerling in Onstwedde hebben allemaal voor mooie exposities gezorgd en zijn gratis toegankelijk. Klooster Ter Apel geeft korting op de entreeprijs; het LandArt project op de enclave is wel vrij toegankelijk.

Programma
Het programmaboekje ligt tijdens het evenement bij alle tuinen en is nu reeds verkrijgbaar bij de Tourist Info kantoren en agentschappen. Daarin vindt u alle adressen en tuinbeschrijvingen, maar ook info over het muziekprogramma. Op diverse locaties zullen artiesten hun muziek laten horen, in veel verschillende genres. Van pop tot klassiek, van luisterliedjes tot close harmony.

Fietsen
Voor de fietsliefhebbers: de locaties zijn door middel van routes aan elkaar te rijgen, op de website van Westerwolde rijgt zijn routes en kaartjes te downloaden.
Maar er kan ook echt geregen worden. Bij elke tuin ontvangt de bezoeker een kraal, door de tuineigenaar of kunstenaar gemaakt of uitgezocht. Verzamel ze allemaal en rijg een prachtig aandenken aan Westerwolde rijgt 2017!

Fair
Nieuw dit jaar is de ‘Westerwolde rijgt FAIR’ in het beschermde dorpsgezicht van Smeerling, tussen Onstwedde en Vlagtwedde, te midden van monumentale boerderijen en bijzondere natuur. Rond Gasterij Natuurlijk Smeerling en op het terrein van Natuurmonumenten staan meer dan 50 stands met daarin tuingerelateerde zaken en kunst(zinnigheid). Er is livemuziek en leuke activiteiten voor kinderen. De fair wordt gehouden op woensdag 21 juni van 10.00 tot 17.00 uur en de toegang is gratis. Niet alle tuinen zijn deze dag open, dit staat vermeld in het programmaboekje.

Toegang gratis
Westerwolde rijgt, tien dagen tuinen en kunst. 16 t/m 25 juni van 10.00 tot 17.00 uur. Toegang gratis. Meer informatie vindt u op www.westerwolderijgt.nl en op de social media kanalen Facebook en Twitter.

(Ingezonden)

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.