Direct naar de inhoud.

Huurders in Pekela woedend op Acantus

  • door:
  • op:
Marga Wubbema in gesprek met Johannes Veerenhuis en Jan Bresters van RTV1 actueel

NIEUWE PEKELA / RTV1 actueel  –  Afgelopen april was het plotseling flink schrikken voor bewoners van de Lindenlaan en de Scheepshellingstraat in respectievelijk Nieuwe Pekela en Oude Pekela. Op de deurmat valt op een dag een brief van hun woningcorporatie, Acantus.

Hierin schrijft Acantus dat hun 60-jaar oude woningen niet meer toekomstbestendig zijn en dat de sloopkogel er wellicht er tegenaan gaat. Voor meer informatie moesten de bewoners wachten tot november. De SP in Pekela is een actie tegen de mogelijke sloop begonnen, onder de slagzin : ‘Acantus, gaat u ons kussen of slopen?’

“De huurders waren in alle staten”, vertelt Marga Wubbema van de SP afgelopen vrijdag 9 juni in RTV Aktueel. “Vanuit de partij zijn we met de bewoners gaan praten en ze zaten helemaal in de stress. Ze begrijpen niet dat ze van de ene op de andere dag te horen krijgen dat hun huis, waar sommigen al 50 jaar wonen, opeens tegen de grond gaat. Het is hier een volksbuurt. Mensen kennen elkaar en helpen elkaar iedere dag, ze vinden het prachtig zoals ze wonen. ”Het raadslid hekelt de houding van Acantus. “Ze denken totaal niet aan die mensen en hun woongenot. Acantus denkt alleen maar aan geld.”

De socialisten stonden op zaterdag 10 juni met een kraam op de Schutsenmarkt in Nieuwe Pekela met voorgedrukte petities die inwoners van hun handtekening konden voorzien.

RTV 1 hoopt op vrijdag 16 juni in de uitzending van RTV Aktueel een reactie van Acantus te krijgen en hun visie op de kwestie aan te horen.

 

Marga Wubbema (SP) over Acantus:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-