Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Replica ‘Jonkers Badde’ in Borgerswold

VEENDAM – Ares Dijkstra kwam er onlangs achter dat een brug in het natuurpark Borgerswold, waar hij dagelijks overheen loopt, een replica is van “Jonkers badde ”, één van de laatste bruggetjes over het Westerdiep in Wildervank.

Wethouder

Dijkstra woont al meer dan 20 jaar tegenover het pad dat via deze ophaalbrug zo Borgerswold in gaat. Het leek hem dan ook een goede gedachte om dit historisch feit, middels een bordje aan de brug kenbaar te maken. Dijkstra heeft inmiddels contact gehad met wethouder Bert Wierenga die positief voorstelde alle historische bruggen van een dergelijke bordje te voorzien.

(Peter Panneman)

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “Replica ‘Jonkers Badde’ in Borgerswold

  1. Hendrik Hachmer

    Is dit niet de oude Veenlustbrug??? Die is namelijk ook naar Borgerswold gegaan…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.