Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Appartementencomplexen kortstondig ontruimd na gaslekkage

VEENDAM – Twee appartementencomplexen aan de Molenstreek in Veendam zijn donderdagmiddag rond het middaguur ontruimd. Dit is gebeurd na een gaslekkage in de kruipruimte in het appartementencomplex. Het gas had zich verspreid door het hele gebouw. De bewoners werden door de gemeente opgevangen bij Hotel Parkzicht. Door het mooie weer kon er buiten koffie gedronken worden. Het leek wel een camping volgens sommige bewoners. Ook het scheepvaartverkeer in de buurt werd stilgelegd maar ook een kapsalon aan de Molenstreek heeft de zaak moeten sluiten.

Tijdens de aanleg van glasvezelkabel boorde een monteur door de gasleiding. Hij belde hevig geschrokken zelf 112. De brandweer en Enexis hadden de situatie snel onder controle. Een deel van de geëvacueerden konden rond 16.00 uur terug naar huis. De verwachting is dat de overige bewoners van appartementencomplex Waterborgh na het avondeten terug mogen.

(Peter Panneman)

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.