Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Bijzondere inloopbijeenkomst gebiedsontwikkeling Musselkanaal

MUSSELKANAAL – Dinsdag 20 juni houden Dorpsbelangen Musselkanaal, Ondernemersvereniging Musselkanaal, Lefier en gemeente Stadskanaal een inloopbijeenkomst op het podium van het Willem Diemerplein. Bewoners kunnen kennis maken met de eerste plannen voor de gebiedsontwikkeling in Musselkanaal. De bijeenkomst begint om 16.00 en duurt tot 20.00 uur.

2 miljoen subsidie voor leefbaarheid

Aanleiding is de subsidie van ruim 2 miljoen euro die de provincie Groningen beschikbaar heeft gesteld voor de integrale gebiedsontwikkeling. Hiermee versterken diverse partijen de leefbaarheid van het dorp Musselkanaal, op het gebied van wonen, economie, sociaal en collectieve ruimten.

Elke deelnemende partij (gemeente Stadskanaal, Lefier, Stichting Dorpsbelangen Musselkanaal en de Ondernemersvereniging Musselkanaal) is trekker van één van deze pijlers. Alle pijlers versterken elkaar, om een goed, leefbaar Musselkanaal te zijn en blijven voor de toekomst.

Om de samenwerking tussen de partijen te bekrachtigen, ondertekenen de bestuurders van de vier partijen op ludieke wijze de Samenwerkingsovereenkomst tijdens de inloopbijeenkomst. Hierin is vastgelegd hoe wordt samengewerkt aan de leefbaarheid.

Nieuwbouw 5 NOM woningen

Tijdens de inloopbijeenkomst op 20 juni presenteert Lefier de plannen voor de bouw van vijf nieuwe sociale huurwoningen aan de Badstraat. Deze zogeheten ‘nul-op-de-meter’ woningen zijn levensloop geschikt en zeer duurzaam. Deze woningen krijgen energiebesparende en energieopwekkende voorzieningen.

Invulling collectieve ruimten

In mei 2016 hebben ruim 100 bewoners van Musselkanaal meegedacht over de invulling van de collectieve ruimten van de Anjerstraat en de Geraniumstraat/Begoniastraat. Iedereen was in de gelegenheid ideeën over de leeg (komende) grond kenbaar te maken. Een ‘meedenk groep’, bestaande uit verschillende omwonenden van de betreffende straten heeft de ideeën vervolgens verder uitgewerkt in een voorstel voor een mogelijke invulling.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.