Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Jeugd in de prijzen tijdens WP Jeugd Schaaktoernooi

(F: V. Mooijman)

VEENDAM – Zondag werd in Veendam het 16e Winkler Prins Jeugd schaaktoernooi gehouden. Het toernooi maakt deel uit van de Grand Prix cyclus van de Noordelijke schaakbond. In alle drie deelnemende groepen werd een 1e en 2e prijs behaald.

Lagere opkomst
Het aantal deelnemers was lager dan andere jaren. Oorzaken? Dit seizoen was het toernooi, voor het eerst, aan het seizoeneinde in de kalender geplaatst. Daarnaast was ook nog eens Vaderdag èn schitterend weer.

Drie groepen
Er werd in drie groepen, ingedeeld op sterkte, gestreden. In groep A won Leandro Slagboom uit Leeuwarden op overtuigende wijze de eerste prijs. Hij stond slechts één remise af. Tweede in deze groep werd Olivier Zanoli uit Amsterdam.

Groep B werd een prooi voor Remmelt Hofstra uit Leek, Marthijn Kooistra uit Leeuwarden werd hier tweede.

In groep C eindigden drie spelers in wedstrijdpunten precies gelijk. Op Sonneborn-Berger punten werd Levi Sekema eerste en Eli Alia Jorritsma tweede. Beide komen uit de stad Groningen.

(Ingezonden)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*