Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Nieuwe coördinator voor KANS 050 in Stadskanaal

Gerard Flink (rechts) volgt Hilda Pat op (F: Francis Nijdam)

STADSKANAAL – Gerard Flink uit Stadskanaal is met ingang van 15 juni coördinator van mentorprogramma KANS 050 in Stadskanaal en omgeving. Hij neemt deze taak over van Hilda Pat. Gerard is geen onbekende bij KANS 050, want hij is al 3 jaar mentor. Ook neemt hij momenteel het coördinatorschap in Oldambt waar.

Mentorprogramma KANS 050 biedt jongeren vanaf 14 jaar de mogelijkheid zich te laten coachen door een persoonlijke mentor. De coördinator regelt dat jongeren die zich aanmelden een mentor krijgen die bij hen past.

Daarnaast is de coördinator het aanspreekpunt voor de mentoren in zijn of haar werkgebied. Hilda Pat heeft dit werk vier jaar vrijwillig gedaan, naast haar betaalde werk bij verschillende wooncorporaties. Ook Gerard Flink combineert het coördinatorschap met een baan bij Ubbo Emmius praktijkonderwijs in Stadskanaal.

Gratis hulp
KANS 050 is sinds 2012 actief in Stadskanaal en omgeving. Regelmatig stromen nieuwe jongeren in. Ze krijgen gratis hulp van een mentor. Meestal duurt dat ongeveer een jaar. Met de hulp van hun mentor lukt het jongeren vaak om lastige dingen toch gedaan te krijgen, zoals: het diploma halen, goed leren plannen, zelfvertrouwen krijgen, praten over thuis, financiën op orde krijgen.

Aanmelden
Jongeren die zelf een mentor willen, kunnen zich aanmelden via www.kans050.nl. Ook nieuwe, enthousiaste mentoren kunnen daar terecht voor informatie en aanmelding. Wie mailt naar info@kans050.nl krijgt binnen enkele dagen een reactie.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.