Direct naar de inhoud.

Truckrun Tweede Exloërmond 2017 weer groot succes (videoreportage)

  • door:
  • op:

 

TWEEDE EXLOERMOND – Ook de 11e Truckrun van afgelopen zondag 18 juni in tweede Exloërmond was weer een groot succes. Er waren volgens mede-initiatiefnemer Chris Kamps zelfs meer vrachtauto’s dan bijrijders met een beperking. Hoeveel het er precies waren, weet hij niet. “Ik ben op het laatst maar gestopt met tellen, want er waren zoveel. Het zijn er in ieder geval meer dan de ruim tweehonderd van vorig jaar.”
 

Een aantal vrachtauto’s reed zondagmiddag mee zonder bijrijder. Dat ligt niet aan de organisatie, maar heeft volgens Kamps een andere oorzaak. “Door de bezuiniging in de zorg kan er vaak geen busje meer worden geregeld, zoals in het verleden het geval was. De mensen moeten dan op een andere manier hier naar toe en dat blijkt voor een aantal van hen toch een probleem, helaas.”
 

Ook volgend jaar zal er weer een Truckrun zijn als het aan Kamps ligt. “De mensen met beperkingen vinden het prachtig om in zo’n mooie grote truck te zitten. Ook de vrachtwagenchauffeurs zitten met een brede grijns achter het stuur. Sommigen moeten zelfs dadelijk na de rit alweer op pad voor hun baas. En toch zijn ze er bij. Prachtig toch? Daar doen we het voor!”.

 

 



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal