Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Emmen pakt binnenstad aan

Emmen (ingang) centrum tijdens regenachtige dag. F: BJ Brinkman/RTV1

EMMEN – Het overdekte winkelcentrum van Emmen trekt jaarlijks rond de negen miljoen bezoekers. Dat aantal willen de ondernemers van Emmen graag vasthouden. Vorig jaar zijn de ondernemers en de gemeente begonnen met de ontwikkeling van een centrumvisie. Dat was hard nodig, want in het centrum van Emmen staan verschillende panden leeg. Om het centrum voor iedereen nog leuker te maken wordt het voor 14 miljoen euro aangepakt.

Het centrum wordt vooral compacter en groener. De plannen hiervoor zijn gisteren door het college en het bestuur van de ondernemersvereniging gepresenteerd. Er komen nog meer bomen en hagen en prachtige plantenbakken. De binnenstad wordt niet alleen groener maar ook compacter, leegstand wordt afgebroken en winkeliers kunnen subsidie krijgen om de winkel te verplaatsen. Doordat Emmen veel winkels in een overdekt centrum heeft gesitueerd met klimaatbeheersing is het daar altijd prettig winkelen.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.