Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Pekelpop stelt zaterdag 25 juni podium open voor publiek

Kom langs en blaas het publiek omver! Plaats van handeling is Bosrand 3 te Oude Pekela, deur open om 20.00 uur. De toegang is gratis, een backline is aanwezig. In verband met de beschikbare ruimte wel graag van te voren aanmelden via Facebook, e-mail of website van Pekelpop.

OUDE PEKELA – Aanstaande zaterdag, 25 juni, organiseert stichting Pekelpop voor de derde keer een jamavond onder de noemer “Alt.-Jam”. Tijdens deze jamavonden stelt Pekelpop het podium open voor publiek. Als opwarmertje en publiekstrekker heeft Pekelpop dit keer het Groningse powertrio Ministry of Mudd weten te boeken.

Ministry of Mudd ( Minister F, Minister B & Minister R ) hebben al meerdere keren voor Pekelpop opgetreden en komen nu langs in het kader van een afscheidstournee. Na meer dan zes jaar houdt de band het binnenkort voor gezien. Op 1 juli zwaaien deze rasmuzikanten definitief af met een afscheidsconcert in de Benzinebar te Groningen. Maar komend weekend is dus eerst Pekela aan de beurt.

3voor12 van de VPRO schreef onlangs over deze band: “De band speelt een mix van jaren negentig-rock met wat stonerrock-invloeden. De songs gaan lekker door en de zangstem van leadzanger en bassist Minister R heeft een fijn rauw randje. Verder valt vooral het gitaarspel op van gitarist Minister F; dat is soms iets over the top met teveel solo’s, maar wat hij laat zien is over het algemeen zeer technisch begaafd en inventief. Doodgewone gitaarriffs worden afgewisseld naat Tom Morello-achtige gitaarsolo’s.

De muziek zelf beweegt tussen hele rustige psychedelische en heftig rockende stukken. Lekker dynamisch, en bovendien speelt de band lekker strak. De drummer mag wel wat meer grooven. Wat bij deze groep opvalt, is dat de bandleden plezier uitstralen, alleen de gitarist lijkt vooral op te gaan in zijn eigen gitaarspel. De muziek valt ook in de smaak bij het publiek en een toegift is het resultaat..”

Nadat deze band de zaal heeft opgezweept, is het aan het publiek. Dus, speel je een instrument, kun je goed zingen of beschik je over andere muzikale kwaliteiten? Kom langs en blaas het publiek omver! Plaats van handeling is Bosrand 3 te Oude Pekela, deur open om 20.00 uur.

De toegang is gratis, een backline is aanwezig. In verband met de beschikbare ruimte wel graag van te voren aanmelden via Facebook, e-mail of website van Pekelpop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.