Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Provincie start onderzoek naar stoomtrein Stadskanaal – Gieten

De STAR

DRENTHE – De provincie Drenthe start, op aandringen van Museumspoorlijn STAR en gemeente AA en Hunze, een onderzoek naar de mogelijkheid om de spoorlijn tussen Stadskanaal en Gieten opnieuw te realiseren. De voormalige lijn is lang geleden opgebroken.

Enthousiast
Het gaat om een museumspoorlijn. De STAR en gemeente Aa en Hunze zijn enthousiast. “Het terughalen van de STAR-spoorlijn richting Gasselte en Gieten kan voor het toerisme in het gebied heel goed zijn,” aldus wethouder Henk Heijerman van GemeenteBelangen van Aa en Hunze.

STAR-voorzitter Pieter Hofstra: ‘De lijn is in het landschap nog heel duidelijk aanwezig en moet weer te realiseren zijn.” Hofstra zegt dat het om een eenvoudige spoorlijn gaat.

Mogelijkheden
Gedeputeerde Henk Brink (VVD) van de Provincie Drenthe: “Hun enthousiasme spreekt ons aan. Samen willen we de mogelijkheden onderzoeken en daarbij bekijken we eerst ook wat het zou kosten.”

Al eerder
De STAR kwam al eerder met dit alternatief voor de huidige spoorlijn Musselkanaal-Stadskanaal-Veendam, wanneer de treinlijn tussen Groningen en Stadskanaal als haalbaar wordt gezien.

(Bron: RTV Noord)

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.