Direct naar de inhoud.

Annelies Klunder nieuwe directeur Theater Geert Teis

STADSKANAAL – Annelies Klunder begint per 15 september 2017 als nieuwe directeur van Theater Geert Teis in Stadskanaal. Zij is opvolger van Nina Hiddema, die sinds oktober 2011 als directeur werkzaam is. Dit heeft het gemeentebestuur van Stadskanaal besloten.

Annelies Klunder (41) woont in Assen en heeft ruime ervaring opgedaan als cultureel ondernemer. Ze begon haar loopbaan als publiciteits- en verkoopmedewerker bij Hans Lansink Theaterbureau in Groningen, waarna ze vijf jaar hoofd publiciteit was van De Goudse Schouwburg.

Sinds 2006 heeft ze verschillende functies gehad bij Theater De Nieuwe Kolk in Assen. Van 2006 tot 2011 verzorgde ze de programmering, projecten en publiciteit van (toenmalig) Theater De Kolk. Vervolgens was ze vijf jaar artistiek leider van Theater / Bioscoop De Nieuwe Kolk en lid van het managementteam.

Sinds het begin van dit jaar is De Nieuwe Kolk gefuseerd met Bibliotheek Assen en is Annelies Klunder Labelmanager van het Theater, theaterprogrammeur, producent en projectleider geweest. Zo heeft ze grote interne en externe projecten op haar naam staan, zoals de Assense Uitmarkt en het locatieproject De Volksopera.

Annelies Klunder is blij met haar benoeming. ,,Het is tijd voor een volgende stap. Bij de aankondiging van het vertrek van Nina Hiddema en na een gesprek met haar wist ik dat ik dit heel graag wil doen. Het voelt als een natuurlijk moment om de opgedane kennis en kunde elders in de praktijk te brengen, het liefst in een compacte organisatie waar met hart en ziel wordt gewerkt’’.

De nieuwe directeur van Theater Geert Teis is, na het behalen van het VWO-diploma, afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen en heeft ook een jaar Theaterwetenschap gestudeerd aan de Universiteit Stockholm. Al ruim vijftien jaar houdt ze zich, naast haar werk, bezig met tal van activiteiten op het gebied van cultuur (zoals theater, opera, muziek en cabaret).

Annelies Klunder neemt op 15 september het stokje over van Nina Hiddema. De vertrekkende directeur begeleidt begin september de speciaal voor het 50-jarig bestaan van het theater gemaakte jubileumexpositie en de jubileumvoorstellingen ‘Viefteg’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-