Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Rondleidingen door de watertoren van Stadskanaal

Bert Roossien leidt rond in de watertoren van Stadskanaal (f: Roland Beyer)

STADSKANAAL – Gedurende de zomervakantiemaanden organiseert het Streekhistorisch Centrum in Stadskanaal op elke donderdag een rondleiding door de watertoren van Stadskanaal. Een deskundige gids zal uitleg geven over de bouw, bouwstijl en de werking van het markante monument aan de Ceresstraat. De watertoren is al langere tijd niet meer in bedrijf, maar staat sinds 2000 op de Rijksmonumentenlijst. Er valt dan ook heel wat over de geschiedenis van de toren te vertellen.

De rondleidingen van augustus vinden plaats op 20 en 27 juli en 3, 10, 17 en 24 augustus. De start is om 11.00 uur. Aanmelden is niet nodig, belangstellenden kunnen zich melden bij het Streekhistorisch Centrum dat is gevestigd in Huize ter Marse naast de watertoren.

Uiteraard is er ook voldoende gelegenheid om bovenop de toren van het uitzicht te genieten. Na afloop is er in het naastgelegen Streekhistorisch Centrum gelegenheid voor het nuttigen van koffie of thee. Ook kan hier de tentoonstelling over de geschiedenis van de Kanaalstreek worden bekeken, en in Huisje Manning de tentoonstelling over het Stadskanaalster Achterhuis in de Tweede Wereldoorlog.

De watertoren is ook op eigen gelegenheid te beklimmen om te genieten van het prachtige uitzicht. Dat kan van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00-17.00 uur (laatste beklimming om 16.30 uur) en op de zondagen 6 augustus en 3 september van 14.00-17.00 uur.

Meer info
Adres: Ceresstraat 1 en 2 Stadskanaal. Kosten rondleiding: € 5,00 p.p. incl. consumptie. Kinderen tot en met 5 jaar gratis, kinderen tot 16 jaar € 2,50. Entree zonder rondleiding € 2,50. Kinderen tot 14 jaar zonder begeleiding geen toegang. Voor inlichtingen en groepsbezoek: 0599-612649.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.