Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Sportparklaan krijgt een van de eerste gezonde schoolpleinen

Noorderpoort / Ubbo Emmius Sportparklaan

STADSKANAAL – Noorderpoort Beroepsonderwijs Stadskanaal en Ubbo Emmius hebben als een van de eerste vmbo/mbo scholen het Gezonde Schoolplein. Dit schoolplein wordt op dinsdag 11 juli officieel geopend. Tijdens deze opening wordt ook bekendgemaakt welke student het winnende bankje ontworpen heeft.

Bankjes gemaakt door studenten
Studenten van de opleiding Middenkaderfunctionaris Bouw niveau 4, van Noorderpoort, hebben individueel diverse ontwerpen gemaakt voor bankjes die rond de school komen te staan. Alle 36 ontwerpen zijn door een jury beoordeeld en er zijn drie ontwerpen uitgekozen die verder uitgewerkt zijn. Studenten Bouw en Metaal niveau 2 en 3 hebben deze drie bankjes daadwerkelijk gemaakt. Op dinsdag 11 juli wordt bekend gemaakt wat het winnende model is. Dit ontwerp wordt echt in productie genomen in een oplage van dertig exemplaren. Uiteindelijk krijgen deze bankjes een plek op het gezonde schoolplein.

Plein voor educatie en ontspanning
De afgelopen twee jaar is bij de locatie van Noorderpoort Beroepsonderwijs Stadskanaal en Ubbo Emmius intensief gewerkt aan de realisatie van het Gezond Schoolplein. Het initiatief van sportdocenten Ronald Roossien en Stein Braspenning heeft geleid tot de toekenning van € 50.000 door de gemeente Stadskanaal om het plein aan te pakken. Samen met Jantje Beton, IVN en de GGD is nagedacht over verantwoorde keuzes voor de invulling van het plan. Onder leiding van een projectgroep met leerlingen en docenten zijn diverse sessies georganiseerd om input te verzamelen. Uitgangspunten waren onder andere dat er educatie mogelijk moest zijn op het plein en dat er meer groen en speel-/vertoefruimte zou komen voor de leerlingen. Op basis van deze wensen heeft George Kievitsbosch, architect van PlanVorm, een ontwerp gemaakt dat uiteindelijk door Groen Service Noord is uitgevoerd.

Certificaat Bewegen en Sport
Een voorwaarde om een gezond schoolplein te realiseren, is dat de school een (deel)certificaat van het project Gezonde School moet hebben. Ubbo Emmius Sportparklaan en Noorderpoort Beroepsonderwijs Stadskanaal zijn er in geslaagd om het themacertificaat ´Bewegen en sport´ te behalen.

Rookvrije school
Het project heeft er daarnaast toe geleid dat de school inmiddels ook rookvrij is geworden. “We zijn ontzettend trots dat het ons gelukt is dit alles te realiseren,” vertelt Eddy Bulthuis, projectleider Gezonde School. Zorgen over handhaving werden weggenomen door bevlogen conciërge Gerard Teering, die alles wat buiten gebeurt onder controle heeft. “Daarnaast zijn we ambassadeur geweest voor diverse scholen en hebben we zelfs een conferentie over het plein georganiseerd met onze partners. We zijn ontzettend dankbaar voor de inzet en bijdrage van alle betrokkenen.”

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.