Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Aanhouding automobilist na achtervolging

TER APELKANAAL – Agenten hebben in de nacht van donderdag 6 op vrijdag 7 juli een 32-jarige automobilist uit Ter Apelkanaal aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van verdovende middelen, het niet opvolgen van de aanwijzingen van agenten en het plegen van verzet tijdens de aanhouding.

Surveillerende agenten zagen op de Aweg in Musselkanaal, dat een automobilist een rood verkeerslicht negeerde. De bestuurder reed slingerend over de weg. Dat was voor de agenten aanleiding om de man te willen controleren. Er werd een stopteken gegeven, waarna de man stopte.

De 32-jarige inwoner van Ter Apelkanaal kwam verward over. Een blaastest wees uit dat de man niet te veel had gedronken. Aangezien er op basis van het gedrag van de man toch een vermoeden bestond van rijden onder invloed van verdovende middelen, werd de bestuurder aangehouden. Toen hij dit hoorde, ging hij er in zijn auto vandoor.

Achtervolging
Agenten zetten de achtervolging in en probeerden de bestuurder klem te rijden. Een tweede politieauto heeft geprobeerd de weg te blokkeren, maar door halsbrekende toeren uit te halen, kon de man een aantal maal ontkomen. Daarbij negeerde hij een stopteken, reed een stuk over een fietspad en passeerde een vluchtheuvel aan de verkeerde zijde. Uiteindelijk parkeerde de man zijn auto bij zijn woning. Hij reageerde agressief op aanspreken en pakte een grote kei op.

Agenten hebben de man met pepperspray onder controle gebracht en aangehouden. Hij weigerde mee te werken aan een bloedproef. De auto van de man is in beslag genomen. Vanwege het onveilige rijgedrag is er bij het CBR een melding gemaakt voor een onderzoek naar de rijvaardigheid.

(Bron: 112Groningen)

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.