Direct naar de inhoud.

Veenkoloniaal museum zoekt werk van Geert Hendrik Streurman

Geert Hendrik Streurman, Het koor, 1925 (Collectie Veenkoloniaal museum)
VEENDAM – Het Veenkoloniaal Museum zoekt werk van kunstenaar Geert Hendrik Streurman (1892-1976), dat als tijdelijke bruikleen tentoongesteld kan worden.

Tentoonstelling
Het museum organiseert in 2018 in het kader van het 100-jarig bestaan van de kunstenaarskring De Ploeg een tentoonstelling over de voor Veendam en omstreken belangrijke kunstenaar. Het museum beschikt zelf over een bescheiden collectie van Streurman.

Heeft u werk van Streurman?
In 2018 is het honderd jaar geleden dat de Groningse kunstenaarskring De Ploeg is opgericht. Het Veenkoloniaal Museum viert dit vanaf oktober en toont dan de hoogtepunten uit het oeuvre van Geert Hendrik Streurman. Heeft u werk van Streurman, dan hoort het museum dit graag. U kunt contact opnemen met de conservator Elise van Ditmars via vanditmars@veenkoloniaalmuseum.nl of tel. 0598-364221.

Over Streurman
Streurman was een van de eerste leden van De Ploeg en zelfs enkele jaren voorzitter van het bestuur. Hij woonde en werkte het grootste gedeelte van zijn leven in Veendam. Hier heeft hij het Veenkoloniaal Museum opgericht en lange tijd de lessen Duits verzorgd op de RHBS, het huidige gebouw van het Veenkoloniaal Museum. Daarom verdient Streurman bijzondere aandacht bij de viering van het jubileumjaar van De Ploeg in Veendam.

Divers werk
Hij maakte divers werk: van schilderij tot tekening en van landschap tot portret. De werken zijn vaak duidelijk ondertekend met ‘G.H. Streurman’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-