Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Jongeren veroorzaken overlast in Borgerswold

Borgerswold – F: B.J. Brinkman (RTV1)

VEENDAM – Ondanks maatregelen van de gemeente Veendam blijft bij jongeren het recreatiegebied Borgerswold in trek als racebaan en hangplek. Dat schrijft het DvhN vandaag in de krant. Met gierende banden optrekken, gassen, toeteren, scheuren, blowen, drinken, vuurtje stoken en dat alles met dreunende bassen; het Veendammer recreatiegebied blijft geliefd bij jongeren die volgens de buurt en ondernemers in het park flink wat overlast veroorzaken.

 

30 km

De gemeente beraadt zich op vervolgstappen. Reeds eerder gaf de gemeente aan van Borgerswold een 30-kilometerzone te willen maken. Zo kan er door politie beter worden opgetreden tegen hardrijders. Op sommige plekken zijn al wegen afgezet, wegversmallingen aangebracht of hindernissen in de weg aangelegd die chauffeurs dwingen het gaspedaal los te laten.

Parkeerplaats

Omwonenden vinden de maatregelen nog niet genoeg. Ook de parkeerplaats bij de Borgerswoldhoeve van Erik Nijkamp blijkt een geliefde hangplek. “We proberen in gesprek te blijven. Het probleem is: er zijn verschillende groepen. Je hebt jongeren die de blits maken met hun zwarte autootjes, je hebt Turkse jongens die stoer doen. Als ze op de ene plek worden geweerd, duiken ze ergens anders weer op. Het park is ontzettend groot.’’ Nijkamp: “Het is moeilijk. je kunt van Borgerwold geen park maken met alleen maar hekken rondom.’’ De gemeente Veendam gaat kijken of de handhaving nog verbeterd kan worden.

(Bron: DvhN)

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.