Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Meerderheid gemeenteraad Stadskanaal tegen sluiting Westerschool

archieffoto

STADSKANAAL – Een meerderheid in de gemeenteraad van Stadskanaal is tegen de voorgenomen sluiting van de Westerschool in Stadskanaal (noord). De SP, PvdA, Gemeentebelangen Stadskanaal, VVD, D66 en Fractie Mellies wijzen scholengroep OPRON erop dat de directie het besluit om de Westerschool te sluiten al uiterlijk 1 augustus 2016 kenbaar had moeten maken. Volgens deze partijen was het besluit van interim-bestuurder Jan Paul ten Brink dan ook het gevolg van een verkeerd gevoerd proces. ” Het besluit om de school te sluiten werd pas in april 2017 aan de ouders verteld”, zegt PvdA-raadslid Theo Klinkhamer. ” Dat is te laat, dit besluit van OPRON is dus niet rechtsgeldig.”

Hoop

De coalitie is overigens verdeeld over dit onderwerp, want CDA en ChristenUnie zien het openhouden van de Westerschool niet zitten. “We moeten eerlijk en reëel zijn”, zegt fractievoorzitter Gert-Jan Boels (CDA). “Er zijn forse leerachterstanden op de Westerschool. Er is ook geen concreet plan om dit te verbeteren.”

Het betoog was gisteren te horen via RTV1 die de raadsvergadering uitzond. “Dit biedt weer hoop” , aldus voorzitter Heidi Turkoglu van de Ouderraad. ” Voorlopig blijft de school nog een jaar open en kunnen wij aan de slag voor een betere toekomst “.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.