Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Onvervalste rock ’n roll op het Museumplein Veendam

VEENDAM – Stichting Bogdike start op zaterdag 22 juli om 12:00 uur met de al om bekende d.j. At’s Crazy Record Hop. Hiermee is gelijk de aftrap gegeven van het bekende ‘Rock’n roll event’ in de Parkstad. Het publiek maar ook alle Oldtimers worden verwelkomt met zijn aanstekelijke muziek uit de jaren ’30 tot begin jaren ’60. Hij komt rechtstreeks van een festival in Portugal en vertrekt nadien naar Summer Jamboree in Italië! Een goed festival kan niet zonder goede kleding en vintage-stands van Looks Like Vintage – Rockabilly Style – Retro Charms of Hanx!, en net als vorig jaar kunnen vooral de dames bij Reintsje terecht voor een prachtige 50’s hairlook !

Let’s Swing

Om 13:15 uur is het de beurt aan Let’s Swing uit Groningen. Al 25 jaar lang geeft Let’s Swing danscursussen Boogie Woogie en Lindy Hop, workshops en demonstraties. Het demo-team van Let’s Swing staat uiteraard in Veendam! Je kijkt je ogen uit…

DJ At gemist?!? Lucky you… want van 14:30 – 15:00 uur is D.J. At’s Crazy Record Hop weer aan het werk.

Rock’n Roll

Tiffany

Van 15:00 – 15:45 uur en van 16:00 – 16:45 uur beklimmen Cat Lee King & his Cocks het podium met ‘only rhythm & blues and rock & roll’. Ongelofelijk dat deze band naast grote festivals zoals o.a. Rhythm Riot in Engeland, Boogiefestival in Straatsburg nu op Bog&Roll in Veendam staat. De band uit Bonn (Germany) is opgericht in 2014 en bestaat uit Cat Lee King – zang, piano / Tommy Croole – sologitaar, zang / Lucky Luciano – contrabas, zang / Sidney Ramone – slaggitaar, zang en boekingen / The Dude – drums.

Om 15:45 uur keren de dansers van Let’s Swing terug op het podium voor hun demo… mis ze niet!!

Van 16:45 – 17:15 uur laat D.J. At’s Crazy Record Hop het Museumplein nogmaals gonzen en staat bijna niemand stil op zijn ‘Crazy’ muziekstijl…

Dan is het alweer tijd om de laatste band van deze middag aan te kondigen en dat is  van 17:15 – 18:15 uur Tiffany & the Rhythm Boys uit Leeuwarden. De bandleden maken in Veendam hun opwachting met een muzikale mix van Rockabilly, Western Swing en Rhythm&Blues uit de jaren ’40 en ’50. Tiffany & the Rhythm Boys = Tiffany van der Wal-Boersma – zang, slaggitaar / Jacob Toonstra – drums / Sierk Andela – sologitaar / Jan de Boer – contrabas, zang.

Contact

Wat als je met je Oldtimer uit de jaren 30, 40, 50 of 60 op het plein wilt? Dan neem je nu contact op met Everhard op 06 129 73 175.

Dat Stichting Bogdike goed verankerd is in Veendam was al te merken aan het zeer geslaagde festival ‘Back to the ‘60 & ‘70’. Vers in het geheugen ligt de onvergetelijke buiteneditie van ‘Night of the Guitars’ met de ‘Nighthunt’ als opwarmer en uiteraard kijken we uit naar Bogdike’s Sprookjesdag zaterdag 15 juli a.s.

(ingezonden door bogdike, inclusief de rechtenvrije foto’s)

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.