Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Annelies Klunder nieuwe directeur Theater Geert Teis

Annelies Klunder (F: Geert Teis Theater)

STADSKANAAL – Annelies Klunder wordt de nieuwe directeur van Theater Geert Teis in Stadskanaal. Ze volgt Nina Hiddema op die op 15 september het stokje zal overdragen. Hiddema was vanaf oktober 2011 directeur van het theater en gaat nu verder als interim-manager van Landgoed Mensinge in Roden.

Ruime ervaring

De 41-jarige Annelies Klunder woont in Assen en werkt al jaren in de cultuursector en heeft ruime ervaring opgedaan als cultureel ondernemer. Ze begon haar loopbaan als publiciteits- en verkoopmedewerker bij Hans Lansink Theaterbureau in Groningen, waarna ze vijf jaar hoofd publiciteit was van De Goudse Schouwburg.

Sinds 2006 heeft ze verschillende functies gehad bij Theater De Nieuwe Kolk in Assen. Van 2006 tot 2011 verzorgde ze de programmering, projecten en publiciteit van (toenmalig) Theater De Kolk. Vervolgens was ze vijf jaar artistiek leider van Theater / Bioscoop De Nieuwe Kolk en lid van het managementteam.

Sinds het begin van dit jaar is De Nieuwe Kolk gefuseerd met Bibliotheek Assen en is Annelies Klunder Labelmanager van het Theater, theaterprogrammeur, producent en projectleider geweest. Zo heeft ze grote interne en externe projecten op haar naam staan, zoals de Assense Uitmarkt en het locatieproject De Volksopera.

Universiteit

Annelies Klunder is blij met haar benoeming. ,,Het is tijd voor een volgende stap. Bij de aankondiging van het vertrek van Nina Hiddema en na een gesprek met haar wist ik dat ik dit heel graag wil doen. Het voelt als een natuurlijk moment om de opgedane kennis en kunde elders in de praktijk te brengen, het liefst in een compacte organisatie waar met hart en ziel wordt gewerkt’’.

De nieuwe directeur van Theater Geert Teis is, na het behalen van het VWO-diploma, afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen en heeft ook een jaar Theaterwetenschap gestudeerd aan de universiteit in Stockholm. Al ruim vijftien jaar houdt ze zich, naast haar werk, bezig met tal van activiteiten op het gebied van cultuur (zoals theater, opera, muziek en cabaret).

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.