Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Arriva trein blijft rijden op Veendam

VEENDAM/STADSKANAAL – Vervoersbedrijf Arriva verzorgt tot en met 2035 het treinvervoer in Groningen en Friesland. Een opgeluchte directeur Anne Hettinga kon na het besluit van Gedeputeerde Staten van Groningen en Friesland zijn geluk niet op zo stond te lezen in het DvhN.

Veendam

Het goede nieuws betekent dat de Arriva-treinen ook op de spoorlijnen Groningen – Veendam en Groningen – Bad Nieuweschans/Leer blijven rijden. Verder betreft het de trajecten Groningen – Delfzijl, Groningen – Roodeschool en Groningen – Leeuwarden. Drie vervoersbedrijven meldden zich bij de aanbesteding. Alleen Arriva kwam met een bod die binnen het beschikbare overheidsbudget van 28 miljoen per jaar viel.

Stadskanaal
Arriva wil ook graag een verbinding tussen Delfzijl en Veendam realiseren. Dit wordt nu onderzocht. De vervoerder werd in de aanbesteding namelijk verplicht om mee te werken aan een onderzoek naar het uitbreiden van treinverbindingen. Zo moet worden onderzocht of de trein naar Veendam verder door kan rijden naar Stadskanaal. De gemeente Stadskanaal roept al jaren om de komst van de trein maar er zit tot nu toe weinig schot in. Op het traject rijdt de museumspoorlijn STAR. Een mogelijkheid zou zijn dat deze zelf een pendeldienst met een ‘snelle’ trein gaat inzetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*