Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Onderzoek naar overerfbare armoede in de Veenkoloniën

Vergezicht Veenkoloniën bij de Westerdallen. (F: RTV1)

STADSKANAAL/VEENDAM – De Rijksuniversiteit Groningen gaat onderzoek doen naar armoede in de Drents-Groningse Veenkoloniën. Die armoede treft zo’n 12.000 gezinnen.Volgens de onderzoekers is deze armoede al generaties lang aanwezig en de vraag is hoe deze beter kan worden aangepakt.

Waardoor deze armoede van generatie op generatie wordt doorgegeven (overerfbare armoede) is niet bekend en dat wordt onderzocht door de Rijksuniversiteit. Ook wordt gekeken hoe armoedehulp vanuit gemeenten beter kan worden geregeld.

De universiteit doet het onderzoek in opdracht van de provincies Drenthe en Groningen. Zij willen gemeenten ondersteunen om de armoede aan te pakken. “De armoedeproblematiek in de Veenkoloniën moet doorbroken worden”, reageert de Groningse gedeputeerde Eelco Eikenaar via de NPO / NOS. Het onderzoek loopt van 2017 tot 2020 en gaat 60.000 euro kosten.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.