Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Wethouder zet kunstwerk Lloydsplein in werking

VEENDAM – Wethouder Henk Jan Schmaal (gemeentebelangen) heeft donderdagmiddag het speciale kunstwerk op het Lloydsplein in Veendam officieel in werking gezet. Het gaat om een fontein met een waterberging. Het kunstwerk is onderdeel van de reconstructie van het Lloydsplein dat waarschijnlijk in september van start zal gaan.

Rotonde

Deze reconstructie van het Lloydsplein bestaat onder andere uit een aantal verkeerskundige aanpassingen en groot onderhoud aan het asfalt. Zo worden de rijstroken smaller om de snelheid van het verkeer te verlagen. De fietspaden rond de rotonde worden breder zodat tweerichtingsverkeer mogelijk wordt. Alle afritten worden hetzelfde en er wordt een ‘rechtsafvak’ aangelegd op de aansluiting met de Van Stolbergweg.

Kunstwerk
Het kunstwerk bestaat uit twee staanders van cortenstaal (Ooster- en Westerdiep) die een spiraal van roestvrij staal omarmen (Oude Ae) waaruit water valt. Het stalen kunstwerk en het water worden ’s avonds verlicht. Het is ontworpen door een medewerker van de gemeente Veendam, de heer Rob Oost. De gemeente heeft samen met specialisten het ontwerp uitgewerkt. De werkzaamheden zijn uitgevoerd door regionale bedrijven, namelijk Fonteintechniek Gruppen B.V., Luttjeboer B.V., Aannemingsbedrijf Koen Meijer B.V. en A&I Kwant adviseurs & ingenieurs.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.