Direct naar de inhoud.

Jeugdcultuurfonds van start in de gemeenten Pekela en Veendam

  • door:
  • op:
De startbijeenkomst van het Jeugdcultuurfonds op 17 juli 2017 in het Kapiteinshuis in Nieuwe Pekela. Foto ingezonden door team Communicatie.

PEKELA/VEENDAM – Toneel, dansen, schilderen, muziek maken. Ieder kind is creatief. Maar niet iedereen kan dit betalen. Om deze reden is in 2015 het provinciaal Jeugdcultuurfonds Groningen opgericht.

Op 17 juli 2017 is in het Kapiteinshuis in Nieuwe Pekela het startsein gegeven voor het Jeugdcultuurfonds in de gemeenten Pekela en Veendam. Wethouders Hemmes van Pekela en wethouder Wierenga van Veendam hebben, onder begeleiding van Noortje (7) en Sara (11) Kuiper op viool, hun handtekening gezet onder de samenwerkingsovereenkomsten.

Het Jeugdcultuurfonds maakt het mogelijk dat jongeren uit gezinnen met een smalle beurs, wanneer ze dit graag willen, ook buiten schooltijd op bijvoorbeeld muziek- , beeldende activiteit, theater of dansles kunnen.

Rabobank Foundation
De Rabobank Foundation ondersteunt de missie van het Jeugdcultuurfonds – het helpen van kinderen uit kansarme gezinnen die graag hun creativiteit willen ontwikkelen – en draagt voor de start van het Jeugdcultuurfonds in elk van de gemeenten € 2.500 bij. Een cheque werd deze middag dan ook symbolisch overhandigd aan Jaap Bakker van het Jeugdcultuurfonds.

Door de gezamenlijke inzet van het Jeugdcultuurfonds, de gemeenten en de Rabobank foundation kunnen het komend jaar ruim 55 kinderen uit de beide gemeenten deelnemen aan kunstzinnige en culturele activiteiten.

Beroep doen op het Jeugdcultuurfonds
Het Jeugdcultuurfonds werkt met een lokaal netwerk van intermediairs. De aanvraag, voor een vergoeding van de kosten, wordt voor het kind gedaan door de intermediair, een professional die op de hoogte is van de gezinssituatie. Dat zijn bijvoorbeeld leerkrachten, een schoolarts, een maatschappelijk werker of een medewerker van een welzijnsinstelling. Als de aanvraag van de intermediair wordt goedgekeurd, zorgt het fonds voor directe betaling aan de cultuuraanbieder, waar het kind op les gaat.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal