Direct naar de inhoud.

Nieuwe nummer van ‘Veerten’ is uit

  • door:
  • op:
Cover van het magazine

STADSKANAAL – Het vierde nummer van Veerten, het tijdschrift van het Streekhistorisch Centrum over de geschiedenis van de Kanaalstreek en Westerwolde is verschenen. In dit nummer o.a. artikelen over het Musselkanaalster (volks-)lied, Hotel Stukje in Ter Apel, de geschiedenis van Bad Noord en de reeks over de popgeschiedenis van de Kanaalstreek gaat verder met een interview met The Zero’s die in de jaren zestig furore maakten. Ook de vaste rubrieken, waarin oude foto’s, krantenberichten en collectiestukken van het Streekhistorisch Centrum worden uitgelicht, ontbreken niet.

Het tijdschrift wil laten zien waar het Streekhistorisch Centrum voor staat en neemt de lezer aan de hand van leesbare en interessante artikelen mee naar onze streek, naar de cultuur en het verleden van de Veenkoloniën, van Westerwolde en van de Monden. “De naam ‘Veerten’ staat voor de culturele en historische verten of horizonnen die we willen verkennen”, aldus directeur Helen Kämink.

Donateurs van het SHC krijgen het blad automatisch thuisgestuurd en het is in de losse verkoop verkrijgbaar voor € 4,95 (zolang de voorraad strekt).



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal