Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

De vergeten glasfabriek in Nieuw Buinen (Video)

NIEUW BUINEN – Bij glasfabrieken in Nieuw Buinen denkt de glasliefhebber al gauw aan de fabrieken van Thöne/Bakker en Meursing. Toch was er ook nog een derde fabriek. De fabriek van Nanninga heeft het tot aan de tachtiger jaren van de vorige weeuw weten vol te houden. Ooit begonnen als machinefabriek werd het later door de eigenaar omgevormd tot een glasfabriek. Onder de titel “De Vergeten Glasfabriek” heeft glasverzamelaar Henk Brans  een expositie samengesteld van producten van de fabriek van Nanninga.

Boelo Lutgert sprak met de samensteller en de zoon en dochter van glasfabriek-eigenaar Nanninga en maakte onderstaande mini-reportage:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*