Direct naar de inhoud.

SKV duurder vanwege hogere afdracht tv-zenders

  • door:
  • op:

VEENDAM – Omdat tv-zenders bij nieuwe distributieovereenkomsten een hogere doorgiftevergoeding bedingen, moet het kabelbedrijf ‘Stichting Kabelnet Veendam’ (SKV) de abonnementsprijzen verhogen.

SKV zegt door een hogere afdracht aan programma aanbieders en andere leveranciers genoodzaakt te zijn de abonnementsprijzen vanaf 1 september maandelijks te verhogen. Het gaat om een prijsverhoging van gemiddeld een euro per maand. Het standaardabonnement RTV Basis gaat vanaf 1 september €17,50 per maand kosten, een prijsverhoging van €1,25. De drie Alles-in-1-abonnementen die SKV aan klanten levert, gaan maandelijks een euro omhoog. Wel wordt bij deze abonnementen een upgrade naar een hogere internetsnelheid goedkoper. SKV levert internet met, mits technisch mogelijk, met een maximale snelheid van 600 Mbps.

Film1 en Ziggo Sport
Ook de aanvullende premiumabonnementen van de betaalzenders Film1 en Ziggo Sport gaan bij SKV in prijs omhoog. Voor beide betaalzenders geldt vanaf 1 september een abonnementsprijs van veertien euro per maand. Dat is een prijsverhoging van €0,35.

Aanbieders
SKV is niet de eerste aanbieder die met de reden hogere afdracht aan programma aanbieders de abonnementsprijs verhoogt. Vrijwel alle aanbieders, waaronder de twee grootsten Ziggo en KPN, verhoogden mede om deze reden eerder dit jaar al de abonnementsprijzen. In sommige gevallen bedroeg de prijsverhoging zelfs meer dan vijf euro per maand.

Bronnen: SKV / Totaal TV



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal