Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Witteveen mode ondanks faillissement nog open

VEENDAM – Witteveen Mode B.V. met ook een dames modezaak in de Winkler Prins Passage Veendam is door de rechtbank Midden-Nederland failliet verklaard. Als curator is aangesteld mr. H. Dulack, die heeft besloten de winkels tot nader order open te houden. Het modebedrijf heeft 98 winkels en ongeveer vierhonderd werknemers.

Mogelijke overname

De winkels van de failliet verklaarde modeketen blijven nog gewoon open. Er bestaat namelijk een reële kans dat ze volledig of deels gered worden. Dat meldt de Telegraaf. Andere winkelketens zouden interesse hebben getoond in een gehele of gedeeltelijke overname van het noodlijdende bedrijf.

Haren / Veendam
Hoeveel van de 98 vestigingen uiteindelijk behouden kunnen blijven, is nog niet bekend. Het is daarom ook nog niet duidelijk wat met de vestigingen in Haren en Veendam gaat gebeuren.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

2 Reacties op “Witteveen mode ondanks faillissement nog open

 1. Winkeldochter

  Het failliete Witteveen Mode zou al interesse hebben getrokken van andere retailers. Er bestaat daardoor een reële kans dat Witteveen volledig of deels gered wordt, meldt De Telegraaf op basis van bronnen rond curator Rinke Dulack.

  Witteveen Mode werd dinsdag failliet verklaard, maar houdt de 98 vestigingen ‘tot nader order’ open. De webshop is wel offline gehaald. De modeketen laat weten ‘zeer aangeslagen’ te zijn door het faillissement.

  De curator zelf is niet bereikbaar voor commentaar. Hij zit deze dagen op het hoofdkantoor van Witteveen in Zeist om alle mogelijkheden te onderzoeken, laat zijn advocatenkantoor Van Benthem & Keulen weten aan RetailNews. Het is nog onduidelijk hoeveel vestigingen in aanmerking komen voor een eventuele doorstart of wie de geïnteresseerde partijen zijn. Varova Fashion, eigenaar van onder meer Sissy-Boy en Men at Work, zou Witteveen Mode anderhalf jaar terug al hebben willen overnemen.

  De modeketen kwam destijds in handen van investeringsmaatschappij O&C. Eigenaar Jürgen Spies laat aan De Telegraaf weten dat zijn rol bij de keten is uitgespeeld. Hij stelt acht ton van de belastingschuld van 2,3 miljoen euro te hebben afgelost, maar dat er nieuwe schulden zijn ontstaan waar de fiscus geen betalingsregeling voor wilde treffen.

  ABN Amro, dat als huisbank van de modeketen bezig was een deel van de schuld om te zetten in aandelen, zegt ‘constructief’ mee te werken met de curator. “Wij faciliteren de curator in een zoektocht naar doorstartkandidaten en proberen afspraken te maken”, aldus een woordvoerder.

  Bron: RetailNews

 2. Een groep Nederlandse investeerders heeft met de curator van Witteveen overeenstemming bereikt over een doorstart van de damesmodeketen. De nieuwe eigenaar hoopt ‘zoveel mogelijk winkels’ te behouden.

  Witteveen had voor het faillissement 94 winkels, waarvan er nu nog 72 in bedrijf zijn. Hoeveel er uiteindelijk open blijven, hangt onder meer af van de onderhandelingen met vastgoedeigenaren. Curator Rinke Dulack zegt ‘verheugd’ te zijn over de plannen van de nieuwe eigenaren. “Ik heb met hen de afspraak gemaakt dat zij tenminste zeventig procent van het winkelpersoneel een nieuwe baan zullen aanbieden.” Wie de investeerders zijn, is niet bekendgemaakt.

  Na de doorstart worden cadeau- en tegoedbonnen weer bruikbaar in de Witteveen-winkels. Ook de webshop moet binnenkort weer in de lucht zijn. Dulack maakte onlangs al bekend goede hoop te hebben op ‘een bevredigende doorstart’ voor Witteveen. De retailer werd in juli failliet verklaard als gevolg van een te hoog opgelopen belastingschuld.

  Bron: RetailNews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.