Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Odd Fellow Veendam gul voor MH Cultuurcentrum

Vlnr: Harry Hartsema, Jan Brouwer, en Jaap Bosscher – (F: Peter Panneman)

VEENDAM/WILDERVANK – Stichting Maatschappelijke Activiteiten van de vier Veendammer Odd Fellow Loges hebben maandagmorgen een AED-apparaat (defibrillator) aangeboden aan het Margaretha Hardenbergh Cultuurcentrum in Wildervank. Jaap Bosscher overhandigde deze namens de Odd Fellows aan Harry Hartsema van de Margaretha Hardenbergh Cultuurcentrum.

Odd Fellow

Twee van de vier Veendammer loges zijn verwant aan deze kerk en dragen de namen van de stichters van dit gebouw t.w. ‘De Margaretha Hardenberg Rebekkah loge’ voor de dames en de ‘Adriaan Geerts Wildervanck loge’ voor de mannen. Samen met de twee andere loges de Amphora Rebekkah loge en de Sems loge vormen zij het Odd Fellow gemeenschap voor Veendam en omstreken. Odd Fellow leden komen uit gemeenten Veendam, Stadskanaal, Pekela, Vlagtwedde, Menterwolde, Zuidlaren en Gieten.

Medemens

“Nauw verbonden bij de samenleving en de medemens”, vandaar dat het verzoek dan ook door de Odd Fellows werd gehonoreerd. Harry Hartsema is na een incident in het cultuurcentrum verheugd met AED. “Uiteraard spreken we de hoop uit het niet nodig te zijn, maar het is vanaf nu preventief aanwezig”.

(Peter Panneman)

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.