Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Vluchtelingen en asielzoekers mogen ‘Aan de Slag’

Archieffoto RTV1: André Pathuis en Maaike Beukema van Vluchtelingenwerk

MUSSELKANAAL – Gemeente Stadskanaal gaat deelnemen aan een nieuw landelijk project: Aan de Slag, een succesvolle methode om asielzoekers en statushouders te betrekken bij vrijwilligerswerk. In ‘Aan de Slag’ werken verschillende lokale partijen met elkaar samen: bewoners en medewerkers van het asielzoekerscentrum, Vluchtelingen Werk, het VIP!, gemeente, maatschappelijke organisaties en vrijwilligers. Zij koppelen op een positieve en energieke manier zoveel mogelijk vluchtelingen aan leuke vrijwilligersklussen.

Een win-win situatie
Met ‘ Aan de Slag’ krijgen maatschappelijke organisaties gemotiveerde vrijwilligers, breiden hun vrijwilligersbestand uit en bieden Nederlanders en nieuwkomers, die elkaar anders nooit zouden ontmoeten, de kans om elkaar op een plezierige manier te leren kennen. Vluchtelingen krijgen de kans actief bezig te zijn, een zinvolle bijdrage te leveren, Nederlanders te ontmoeten, de Nederlandse taal te leren, Nederland te ontdekken om daarmee aan hun toekomst te werken.

De kick-off is op dinsdag 12 september tussen 15.00 en 17.00 uur  in het AZC Musselkanaal aan de Brink 7. Meer info is te vinden op:  www.aandeslag.info

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.