Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

SJS G-Voetballers presteren uitstekend op toernooi

F: Brigitte de Wijk

STADSKANAAL – Acht G-Voetballers van SJS, vier junioren en vier senioren, waren dit jaar geselecteerd om te mogen deelnemen aan het vermaarde G-Voetbaltoernooi in Barendrecht. Tijdens dit toernooi, dat wordt georganiseerd door de vereniging Coaches Betaald Voetbal (CVB) worden spelers verdeeld over teams die onder leiding staand van bekende trainers uit het betaald voetbal. De SJS spelers kregen een plekje toegewezen bij SC Heerenveen, Vitesse, RKC Waalwijk en SC Barendrecht. Bijna alle SJS-ers vielen met hun teams in de prijzen.

Freek Wobbens werd met Vitesse kampioen in een van de jeugdpoules. De bij SC Heerenveen ingedeelde Martijn Zwiers, Maarten de Jonge en Richard Koerts pakten de dubbel. Ze werden kampioen in hun juniorenpoule en veroverden de penaltybokaal. Datzelfde deden Jeffrey Bunk en Richard Duinkerken die voor SC Barendrecht mochten spelen. Zij pakten de penaltybokaal en de hoofdprijs na twee spannende finales voor een volle tribune op het hoofdveld. Alle kampioenen mochten hun prijs uit handen van bondscoach Dick Advocaat ontvangen. Hero Hulzebos en Benjamin Huizinga moesten het in hun poule met een vierde plaats doen, maar ze hebben er niet minder om genoten. Het is voor de laatste keer dat het toernooi in Barendrecht wordt gespeeld. Volgend jaar verkast het hele spektakel naar Groenlo.

Freddie Pranger Memorial

Over enkele weken, op zaterdag 26 augustus, organiseert SJS haar eigen G-Voetbaltoernooi. De Freddie Pranger Memorial. Het toernooi is intussen uitgegroeid tot een van de grootste in Nederland en met afstand het grootste in het noorden. Naast Nederlandse clubs doen er ook een groot aantal Duitse teams mee.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.