Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Nieuw wijkcentrum voor Cereswijk Musselkanaal

Gemeentehuis Stadskanaal (F: RTV1 / BJ Brinkman)

STADSKANAAL/MUSSELKANAAL – Het college van gemeente Stadskanaal wil een wijkcentrum realiseren in Cereswijk in Musselkanaal, met daarin plaats voor een brede basisschool, peuterspeelzaal en activiteiten van Welstad. Het wijkcentrum komt in het gebouw waar eerder CBS De Meander zat. Dat gebouw, aan de Ceresbrink in Musselkanaal, wordt volledig gerenoveerd.

De financiering loopt via de gemeente Stadskanaal, Welstad en OPRON. Het college stelt de raad voor om € 750.000 beschikbaar te stellen voor de renovatie van De Meander en € 281.000 voor de bekostiging van de incidentele kosten van de renovatie. Beide onder voorbehoud van toekenning van de door de gemeente aangevraagde subsidie in het kader van de Leaderregeling Oost-Groningen. Daarnaast stelt het college als voorbehoud ook een sluitend beheers- en exploitatiemodel binnen de gestelde financiële kaders, formalisering van de gemaakte afspraken met Tinten/Welstad en OPRON in een nog op te stellen samenwerkingsovereenkomst en instemming van de raad om krediet beschikbaar te stellen. De gemeenteraad beslist hier in september over.

De betrokken partijen, Tinten, Welstad, Peuterwerk, de Buurthuisraad, Bewonersbelangen Cereswijk, OPRON en de gemeente, zijn het er over eens dat het wijkcentrum hét ontmoetingscentrum in Cereswijk moet worden. Het centrum voorziet in de behoefte van de bewoners en de maatschappelijke organisaties die op dit moment actief zijn in De Stobbe. Doordat er ook een basisschool in het wijkcentrum komt zijn er mogelijkheden om welzijnsactiviteiten aan het onderwijs te koppelen. Het wijkcentrum zal voor de lange termijn een positieve impuls geven aan de sociale cohesie en leefbaarheid in Cereswijk.

Het leegstaande gebouw De Meander wordt gerenoveerd, waardoor de levensduur van het gebouw met twintig jaar wordt verlengd. Het Wijkcentrum Cereswijk wordt gezamenlijk geëxploiteerd door de beoogde hoofdgebruikers: Welstad ten behoeve van de activiteiten die nu in De Stobbe plaatsvinden en OPRON ten behoeve van OBS De Badde. Beide zullen ongeveer de helft van het gebouw in beslag gaan nemen.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.